Gerard Cox – ’t Is weer voorbij die mooie zomer (1973)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Gerard Cox – ‘t Is weer voorbij die mooie zomer (1973)
Gerard Cox – ’t Is weer voorbij die mooie zomer
Weer voorbij die mooie zomer
Deze klassieke nazomerplaat verbleef in de Top 40 4 weken op nummer 2, zakte daarna een plek om vervolgens 5 weken de lijst aan te voeren eind 1973. De concurrentie kwam voornamelijk van ‘Angie’ door de Stones

(o) Steve Goodman – City of New Orleans (1971). Dit nummer verhaalt over een treinreis tussen Chicago en New Orleans. Niet de minste mensen werkten mee op de debuutsingle van Goodman, namelijk Paul Anka en  Kris Kristofferson (schreef ook o.a. ‘Me and Bobby McGee). Willy Nelson had er in ’84 nog een hitje mee in de VS. Toch was het Arlo Guthrie (zoon van Woody) die er in ’72 de grootste hit mee had. Goodman had met het origineel echter weinig succes.

Door de wat nostalgische klank had de platenbaas van CBS weinig vertrouwen in de single, maar Cox was volhardend. ’t Is weer voorbij die mooie zomer’ bleek een grote hit en schalt eind augustus tot eind september vaak uit de speakers.

Wilfred Genee en Johan Derksen namen voor het EK 2012 nog ‘Nederland is helemaal oranje’ op, met het nummer van Cox als basis.

Top 40-notering