Gerard Joling – Ga je met me mee (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Gerard Joling – Ga je met me mee (2023)
Gerard Joling – Ga je met me mee
Gerard Joling Ga je met me mee
Hij lijkt zich de laatste jaren definitief te hebben toegelegd op het Nederlandstalige feestgenre. Gerard Joling maakt er ook op Ga je met me mee een gezellige boel van, maar die melodie, die hebben we toch eerder gehoord..En dan gaat het vooral om het tempo en de melodie van de blazers..

Origineel: James Lloyd – Keep on smiling (1970). De sympathieke zanger (echte naam Lloyd Heslop) uit Jamaica scoorde met deze latin getinte soultrack een #17-notering in ons land. Ook in Duitsland en België had de zanger even succes, in de laatste belandde Keep on smiling zelfs op #1! Maar het Eurospese succes had te maken met zijn vertrek op jong leeftijd van Jamaica naar Londen. Hij ging daarbij al vroeg op tournee, voornamelijk in Duitsland alwaar hij een contract kreeg aangeboden bij Ariola Records. Van het geld dat hij verdiende verhuisde Lloyd naar Trinidad, waar hij een eigen geluidsstudio en platenlabel startte. Uiteindelijk kwam hij toch weer terug naar Duitslandom zijn carriere -op een bescheiden manier- voortzette. In 1982 bracht hij Keep on smiling opnieuw uit in een nieuwe versie, in ons land kwam hij hiermee tot #27 (België #11).

origineel ga je met me mee melodie
James Lloyd
Links de cover uit 1970, recht van de singleversie uit 1982

Joling heeft bij de credits op Ga je met me mee níet de naam van Lloyd vermeld. Er is ook niet gesampeld of onomstotelijk delen overgenomen, maar de melodie van de blazers en ritme komen sterk overeen. Te Sterk om hier aan voorbij te gaan, en ere wie het toekomt. De single staat op de gelijknamige EP van Gerard, dat 4 nummers bevat. De zanger gaat er prat op dat zijn muziek gepromoot wordt, dus de kans om zijn single uit te voeren tijdens “Vandaag Inside” pakte hij met alle handen aan. Aan zijn reactie hierover, blijkt dat Geer gelukkig over genoeg zelfspot beschikt:

“Als ik filmpjes van mezelf terugzie, denk ik: misschien ben ik soms wel een beetje doorgeschoten. Of was het too much. Maar we hebben altijd vreselijk veel gelachen.”

Top 40-notering

De uitvoering uit 1982

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven