Ghost – Jesus he knows me (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Ghost – Jesus he knows me (2023)

Ghost – Jesus he knows me

Ghost Jesus he knows me
Het bijzondere Zweedse heavy metal combo Ghost brengt EP ‘Phantomimeuit, met covers van Iron Maiden, Tina Turner en Genesis. De blasfemische uitstraling van de band gaat prima samen met dit nummer over reli-gekte op de TV. De video hieronder geeft de geest van het nummer op decadente manier goed weer..

Origineel: Genesis – Jesus he knows me (1991). De groep rond Phil Collins, Mike Rutherford en Tony Banks staken met dit nummer de draak met televangelisten. Ofwel TV-dominees als Jimmy Swaggard, die vooral uit waren op financiëel gewin, maar ook mensen zouden kunnen genezen van alles. Zo zou Ernest Angley (uit de Pinkster-gemeente), waar Collins zich vooral tegen richtte, zich vooral aan het laatste schuldig maken. Hij schopte in 2007 een grote rel door te stellen dat hij AIDS-patiënten zou kunnen genezen. Angley maakte echter niets van de paradie die Collins neerzette, hij was zelfs gevleid.

Genesis jesus he knows me origineel

Jesus he knows me was voor Genesis de 4e single van hun 14e studioalbum ‘We can’t Dance’. Het was ten opzichte van eerdere singles ‘I can’t Dance’ en ‘Hold on my Heart’ en echte uptempo track. Het publiek kon het satirische nummer, inclusief reggae-achtige break, redelijk waarderen. Hoewel de resultaten in de wereldwijde charts niet geweldig waren (#11 NL, #18 België, #20 UK, #23 VS), heeft het nog steeds een plek in veel radio-playlists.

Ruime ervaring met coversongs

“Cos Jesus he knows me
And he knows I’m right
I’ve been talking to Jesus all my life
Oh yes he knows me
And he knows I’m right
And he’s been telling me everything is alright”

Ghost jesua he knows me
Sinterklaas schijnt een groot fan te zijn

De Zweedse heavy metalformatie Ghost maakt met Jesus he knows me allebehalve een debuut op gebied van covers. The Beatles (“Here Comes The Sun”), ABBA (“I’m A Marionette”), Metallica (“Enter Sandman”), Pet Shop Boys (“It’s A Sin”). Het is maar een greep uit hun coveroeuvre, maar met deze Genesis-cover heeft de groep rond Papa Emeritus (Tobias Forge) toch een mooie toegevoegd. Voor mensen die nog meer over het idee achter deze cover en bijbehorende EP willen weten, lees dit artikel. De release staat gepland voor komende 18 mei. Phil Collins heeft overigens nog geen reactie gegeven op deze cover..

Translate »
Scroll naar boven