Gladys Knight & the Pips – Baby don’t change your mind (1977)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Gladys Knight & the Pips – Baby don’t change your mind (1977)

Gladys Knight & the Pips – Baby don’t change your mind

Gladys treedt al vanaf 1959 op met haar neven, die the Pips vormen. Faam verwerft de groep als in ’65 bij Motown wordt getekend en echt doorbreekt in 1967. Deze hit scoort de groep als de hoogtijdagen al achter hen liggen

(o) The Stylistics – Baby don’t change your mind (1976). Van Mc Coy schreef de track voor the Stylistics, waar hij al langere tijd nummers voor pende. Zelf scoorde hij hits met ‘The hustle’ en ‘Soul cha cha’, maar lang zal zijn carrière niet duren. Op 39-jarige leeftijd overlijdt hij in ’79 aan de gevolgen van een hartaanval. The Stylistics werden als vocale soulgroep vooral gelinkt aan “Philidelphia Soul”. Grootste hits waren ‘Can’t give you anything (but my love)’ en ‘You Make Me Feel Brand New’. Ook waagden ze zich nog aan Can’t help falling in love. Baby don’t change your mind’ is een albumtrack van de groep.

Gebrek aan waardering

Gladys Knight & the Pips hadden grote hits met I heard it through the grapevine en Midnight train to Georgia. Dit is in de periode 1967- 1975, maar echt gewaardeerd voelt ze zich niet bij Motown. Knight zal later verklaren dat the Temptations, Supremes en Marvin Gaye de sterren waren en zijzelf een tweederangs groep. Ze kregen niet de grote hits, maar meer de “leftovers”. De overstap in ’73 naar Buddah Records levert dan ook meer waardering op en grootste hit, Midnight train to Georgia. Dit is ook haar eerste hit in ons land, maar dat is nog niet eens het opmerkelijkste. Het succes in eigen land ebt half jaren ’70 weg, terwijl in Europa juist een opleving plaatsvindt. ‘Baby don’t change your mind’ bereikt in ons land en de UK #4 en blijkt hier hun grootste hit. In ’77 en ’78 worden de Europese charts nog gehaald met nummers als ‘Home is where the heart is‘. Daarna raakt Knight in de vergetelheid, totdat ze in ’89 James Bond-soundtrack ‘Licence to kill’ opneemt. Het is een kortstondige opleving voor de zangeres, die als groot soulzangeres in de geschiedenisboeken mag staan.

Er is ook een Nederlandse zangeres die zich in 2013 waagde aan dit nummer, namelijk Edsilia Rombley.

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven