Goodboys – Bongo Cha cha cha (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Goodboys – Bongo Cha cha cha (2021)

Goodboys – Bongo Cha cha cha

Bongo cha cha cha
De Goodboys zijn afkomstig uit Londen en bestaan uit Josh Grimmett, Johannes Shore en Ethan Shore. Het drietal werkt in 2019 samen met het Italiaanse trio Meduza op de track Piece Of Your Heart. Eind 2020 weten ze dan ook zonder Meduza te scoren als ze met Imanbek het nummer Goodbye afleveren. Nu het origineel van Bongo Cha cha cha een sensatie is op platform TikTok, zal deze remix vast aanslaan

Music Maker 2022:  Music Made Easy

Origineel: Caterina Valente – Bongo Cha cha cha (1959). Deze Italiaans-Franse zangeres, gitariste en actrice stond vooral bekend door haar multilinguïstische vaardigheden. Ze sprak zeker 6 talen volledig en zong zelfs in 11, al leefde ze het grootste deel van haar leven in de VS. Haar carrière kreeg wat vaart toen ze in the Colgate Comedy Hour verscheen in 1955 (zie ook Conkarah ft Shaggy-Banana). In de jaren daarop deelde ze podium en studio met Bing Crosby, Bill Haley, Perry Como en Louis Armstrong.

Bongo.. was in het Italiaans geschreven en kwam voort uit de opleving van de Chachacha vanuit Cuba. Valente wordt in het uitbundige lied, dat ook in het Duits, Joegoslavisch, Grieks wordt opgenomen, begeleid door orgeltje en trompetten.

Original Origineel bongo cha cha cha

En daar komt TikTok weer om de hoek zeilen

Het lied van Valente leeft vanaf 2019, 60 jaar na het verschijnen van het origineel, weer helemaal op. De makers van Spider-Man: Far From Home gebruiken Bongo Cha cha cha in hun film. Dit zal ook de oorzaak zijn van de verschijning in vele TikTok-filmpjes die online komen. De invloed van dit medium is ongekend en al eerder besproken. Maar hoe geweldig dat dit soort oude classics de nieuwste generatie nu ook kan bereiken, dus hulde aan dit platform. En laat nu de Britse Goodboys dit nog even verder verspreiden naar de radio en de classic van Valente bereikt ook u en mij.. Vergelijk hieronder de beide versies!

Top 40-notering

Geef een reactie