Guetta, David ft. Kid Cudi – Memories (2009)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Guetta, David ft. Kid Cudi – Memories (2009)
David Guetta ft. Kid Cudi – Memories
memories guetta kid cudi
Samples uit Memories komen van:

(o) Alain Chamfort – Manuvera (1979). Een lied over een race zeilboot, die als in die hoedanigheid als eerste de oceaan bedwong. Voor de Franse zanger , die veel van zijn werk opnam met Serge_Gainsbourg, was dit zijn grootste succes. Later is hij gaan componeren voor cinemafilms, maar is ook als zanger nog actief. Althans, in 2018 verscheen er nog een album van hem, Le désordre des choses.

(o) Fatboy Slim – Right here, right now (1999) (zie aldaar).

Guetta en Kid Cudi ontmoetten elkaar op de set van de videoclip voor ‘ I gotta feeling’ van Black Eyed Peas. De Franse DJ is daar om samen te werken met Will.i.am, maar zowel Cudi als guetta hebben ook een cameo in de clip. Guetta laat Kudi in de tussentijd de instrumental horen waaraan hij heeft gewerkt in het vliegtuig. Een afspraak is snel gemaakt, Cudi neemt zijn vocalen op en Guetta werkt het verder uit. Memories bereikt in 2010 #4 in ons land en #2 bij onze zuiderburen. In praktisch heel Europa en Australie wordt het een top 10-hit maar het resultaat in de VS is toch magertjes. Het komt daar niet verder dan nummer 46.

In 2021 verschijnt er een nieuwe versie van dit nummer, mede dankzij platform TikTok. Het nummer wordt vaak afgespeeld in fimpjes en doet het goed in deze Coronatijd en is de tekst nu relevant:

“I just wanna let it go for the night, that would be the best therapy for me’”

Het gaf David Guetta een positief gevoel dat hij besloot hier een remix van te maken en uit te brengen.

MEMORIES gUETTA

Top 40-notering

Geef een reactie