Guns ’n Roses – Live and let die (1991)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Guns ‘n Roses – Live and let die (1991)
Guns n’ Roses – Live and let die
Live and let die origineel
2e Single van ‘Use your Illusion 1’-album, al werd het ook al voorafgegaan door 2 singles van deel 2. De band had meerdere covers op stapel, maar vooral punkcovers. Die verschenen op album ‘The Spaghetti Incident’ (1993)

(o) Paul McCartney & The Wings – Live and let die (origineel, 1973), titelsong van de gelijknamige James Bond speelfilm. Nog voor het script voor de film was afgerond, werd Paul benaderd door producers Harry Saltzman en Albert Broccoli. Zij stonden ook aan de wieg van de eerste paar Bond-films en wilden Paul al strikken voor ‘Diamonds are Forever ‘. Dezelfde Saltzman weigerde al eerder om ‘A hard day’s night’ (de film!) te produceren, nu kon hij deze fout rechtzetten. Hij was frappant genoeg ook degene die zich na het luisteren afvroeg wie het nummer uiteindelijk moest gaan zingen. Toen hij van muziekproducer George Martin hoorde dat dit oud-Beatle McCartney was, bleek hij snel akkoord met deze vocalen.

McCartney kreeg het boek met het verhaal van de film, geschreven door Ian Fleming. Vervolgens gebeurde volgens drummer Denny Seiwell het volgende: “He sat down at the piano and said, ‘James Bond… James Bond… da-da-dum!’, and he started screwing around at the piano. Within 10 minutes, he had that song written.” Aanvankelijk was het de bedoeling dat iemand anders de track zou opnemen, maar McCartney wilde het met de Wings opnemen.

Paul’s versie van Live and let die (origineel dus) werd een groot succes in vooral de Engelstalige landen, in ons land kwam het echter niet verder dan een 29e stek. De versie van Guns n’ Roses deed het hier beter (#12), in de VS beduidend minder (#33). De reden waarom ze dit nummer coverden, was simpelweg dat Axl Rose en Slash het een geweldig nummer vonden. Rose neemt hier de synth-partijen voor zijn rekening, ook de hoorngeluiden.

Top 40-notering

Geef een reactie