Guus Meeuwis – Kom we gaan (2019)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Guus Meeuwis – Kom we gaan (2019)

Guus Meeuwis – Kom we gaan

De Tilburgse zanger raakte geïnspireerd tijdens een vakantie in Portugal, waar hij het nummer hoorde tijdens een ritje naar een plaatselijk markt: “Vorige zomer kwam dit liedje in het Portugees voorbij. Zonder te begrijpen waar het over ging, wilde ik dit meteen mee naar Nederland nemen.
Thuis ben ik aan de slag gegaan. Uiteindelijk is dit het geworden.”

(o) D.A.M.A. – Oquelávai (2017). Deze band uit Lissabon werd opgericht in 2008, maar drong pas rond 2014 door bij het Portugese publiek. Er zijn al wat singles uitgebracht als ze in het thuisland het voorprogramma mogen verzorgen voor One Direction. In 2015 verschijnt debuutalbum ‘Uma questão de princípio’, dat liefst 19 weken de Portugese albumlijst aanvoert en 30.000 exemplaren verkoopt. D.A.M.A. is dat jaar ook de best beluisterde act op Spotify in het thuisland.

Daarnaast wint de groep in zowel 2016 als 2018 de prijs voor “beste groep” bij de Portugese Golden Globes. Inmiddels heeft de popformatie 3 albums, waarvan de laatste single ‘Oquelávai’ (vertaald: “dat is alles”) herbergt. De bescheiden hit krijgt in de zomer van 2018 voldoende airplay om ook Meeuwis de oren te laten spitsen. Hij zingt over het waar hij ook moge zijn, zijn geliefde wil hij dichtbij hebben. ‘Kom we gaan’ gaat vooraf aan zijn jaarlijkse concertreeks “Groots met een zachte G” in het Philips Stadion.

Luister hieronder naar zowel Guus’ versie en het origineel..

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits