Guus Meeuwis & Kraantje Pappie – Nacht (2020)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Guus Meeuwis & Kraantje Pappie – Nacht (2020)

Guus Meeuwis & Kraantje Pappie- Nacht

Guus zit in 2020 liefst 25 jaar in het vak. Tijd om zijn doorbraaksingle in een nieuw jasje te steken..

Nieuwe versie Het is een nacht. (o) Guus Meeuwis – Het is een nacht (1995). Dat zal weinigen verbazen, maar toch even de moeite om in te gaan op de totstandkoming van deze Brabantse klassieker. Guus studeert in Tilburg en vormt in zijn vrije tijd met broer Marc en wat vrienden Guus Meeuwis & Vagant. Ze doen in 1994 mee met AHC Studenten Songfestival in Leiden dat zij winnen met ‘Het Is Een Nacht (Levensecht)’, Guus schreef dit nummer na een romantisch weekendje in Brugge met toenmalige vriendin Valerie.

Ontdekking Het is een nacht

Het lied wordt vervolgens in meerdere Tilburgse kroegen gedraaid en zo bereikt het ook de oren van Willem van Schijndel. Deze vormt de helft van carnavalsduo de Deurzakkers en hielp ook Hermes House Band op gang. Van Schijndel biedt Guus en zijn band een platencontract aan en in de zomer van ’95 wordt ‘Het is een nacht’ (opnieuw) ingespeeld voor een singlerelease. Niet veel later schiet de plaat door naar de hoogste positie om daar 7 weken te bivakkeren. Guus moest dus snel afscheid nemen van studiefinanciering, een toelage die alleen werd verstrekt als je maximaal 2500 gulden/maand bijverdiende. Hij zou later verklaren dat zonder ‘Het is een nacht’ een zangcarrière onwaarschijnlijk zou zijn geweest.

Nieuwe versie Het is een nacht

Guus had Alex van der Zouwen, ofwel Kraantje Pappie in 2018 als gastartiest bij zijn “Groots met een Zachte G”-concerten. Moet gezegd dat de twee elkaar al kenden van Vrienden van Amstel Live. Ze zaten naast elkaar met kleedkamers en raakten zo bevriend/bekennist. Een jaar later was hij ook te gast bij Groots Junior, een speciaal middagconcert voor de jeugd. De nieuwe versie ‘Nacht’ wordt door Kraantje Pappie van eigen rapteksten voorzien. De uptempo beat komt van Amsterdamse producer Palmtrees, die op ‘Liefde in de Lucht’ eerder samenwerkte met Pappie (+Joshua Nolet).

Een eerdere bewerking van ‘Het is een nacht’ verscheen in 2011, toen Guus samenwerkte met succesvolle coverband The Baseballs. Maar in de verste verte niet met de impact van het origineel, wellicht is ‘Een Nacht’ een beter lot beschoren.

Top 40-notering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits