Halsey – Without me (2018)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Halsey – Without me (2018)
Halsey – Without me

KEYMUSIC.NL

 Ashley Frangipane valt voor het eerst op als ze haar track ‘Ghost’ in 2014 plaatst op Soundcloud. Niet lang daarna brengt ze EP ‘Room 93’ uit, tourt ze door de VS met the Kooks en is ze te horen op nummer ‘The Feeling’ van Justin Bieber. De echte doorbraak volt in 2016 als ze met Chainsmokers ‘Closer’ opneemt, direct een nummer 1-hit

(o) Justin Timberlake – Cry me a river (2002). Geschreven door Timberlake en Scott Storch voor zijn debuutalbum ‘Justified’ en net als ‘Without me’ een break up-song. Halsey gebruikt in haar nummer de letterlijke “You don’t have to say just what you did / I already know / I had to go and find out from them”. Deze tekst wordt in ‘Cry me a river’ -over zijn breuk met Britney Spears- als pre-chorus ingezet. Timberlake en Storch worden door Halsey wel netjes als mede-autheurs vermeld. Maar het klopt dus dat een deel van Without me origineel van Cry me a river komt.

En waar Justin het over zijn breuk met Britney Spears heeft, bezingt de zangeres haar breuk met rapper G-Eazy. De twee zouden weer bij elkaar zijn, maar dat bespreekt de roddelpers maar fijn..

Top 40-notering