Hazes, André – Zij gelooft in mij (1980)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Hazes, André – Zij gelooft in mij (1980)
André Hazes – Zij gelooft in mij
Zij gelooft in mij
postume nr. 1 hit in 2004, na het overlijden van de zanger. Hazes nam het in 2000 opnieuw op, na de succesvolle gelijknamige docu over de zanger, maar in 2000 haalde het slechts de tipparade. Vlak na zijn dood werd dit nummer Hazes’ eerste nummer 1-hit.

(o) Kenny Rogers – She believes in me (1978), geschreven door Steve Gibb (geen familie van de Bee Gees overigens). Gibb neemt het nummer ook zelf op, ná Rogers. Nummer werd in 1995 nog gecoverd door Ronan Keating (ex-Boyzone). Even voor de duidelijkheid: Rogers nam het als eerste op, toch was de eerste uitgave van countryzanger  T.G. Sheppard. Ook de originele versie gaat over een artiest die alle steun van zijn liefde krijgt. Ook al vraagt deze wat sukkelende singer/songwriter zich weleens af waarom..

She believes in me

Uiteraard werd dit nummer na Hazes‘ overlijden vele malen gecoverd om Neerlands grootste volkszanger te eren (of om zelf het podiumlicht te krijgen, vul zelf maar in..). Artiesten als Xander de Buisonjé, Jan Smit en Do waagden zich aan een cover van ‘Zij gelooft in mij’. Do bezingt het wel vanuit vrouwelijk perspectief en zingt ‘Hij gelooft in mij’ de Top 40 in (2011). Nu moet er wel worden vermeld dat André dit nummer al in 1981 opnam voor zijn album ‘Gewoon André’, dus was de ode oorspronkelijk één aan 2e vrouw Ellen.

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven