Heart – All I wanna do is make Love to you (1990)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Heart – All I wanna do is make Love to you (1990)

De Schaamteplaat voor zangeres Ann Wilson

Heart All I wanna do
Heart – All I wanna do.. Een nummer om je voor te schamen! Zangeres Ann Wilson wilde het nummer op een gegeven moment niet meer live vertolken. Dit had niets met de muziek te maken van één van Heart’s grootste hits, wél met de tekst! Hoe dat zit? Lees hieronder verder..

Origineel: Dobie Gray – All I Want To Do Is Make Love To You (1979). Het origineel is muzikaal redelijk intact gebleven, de tekst is vrijwel volledig herschreven. Gray zingt vanuit een mannelijk perspectief en klinkt een positief, lieflijk lied. De zanger had toen al een behoorlijke carrière achter de rug met (Amerikaanse) hits ‘The ‘In’ Crowd’ (1965) en ‘Drift away’ (1973). Songwriter/producer Mutt Lange, die al werkte met o.a. AC/DC, Foreigner, Def Leppard en zijn latere vrouw Shania Twain, schreef ‘All I want to..’ met Don Henley in zijn gedachten. De Eagles-frontman voelde daar weinig voor en het nummer belandde dus uiteindeljik bij Gray. Deze titel deed echter niets voor de zangeres en leek volledig in de vergetelheid te raken, hetgeen gebeurde, tot 1990..

all I wanna do original

In het origineel laat Gray het gedeelte dat de ik-persoon lift en later een liefdesbaby krijgt weg. Ze heeft het puur en alleen over de verboden liefde:

All I wanna do is make love to you
There’s a million things that we could do
And darling, I, just wanna do them with you

Een hit met tegenzin

original All i wanna do

Heart, de groep uit Seattle rond zusjes Nancy en Ann Wilson had hits met nummers als ‘Barracuda’ en ‘Crazy on you’. Dit waren eigen geschreven nummers, maar omdat er begin jaren ’80 wat de klad in kwam, accepteerden ze ook nummers van anderen. Zo was Alone een cover en ‘These Dreams’ geschreven door Bernie Taupin -vaste schrijver voor Elton John- en Martin Page. Nu was Ann Wilson bepaald niet blij met de tekst, toch zagen ze wel hitpotentie in het nummer. Maar Ann vond het toch ook wel shocking om de ik-persoon te vertolken die een lifter op zou pikken. Met hem zou ze sex hebben in een motel, louter om zwanger te raken, hetgeen haar eigen man niet kan klaar spelen..

Heart speelt het nummer zelden live, door Ann’s afkeer van de tekst, toch maken ze af en toe een uitzondering. Zoals in 2017 in Australië, al had ze de tekst wel wat aangepast. Wilson hierover: “Because once you try for something like that, it’s so fake. I guess we kind of laughed hard about it. Because it’s so not us.” (Bron) Voor live-versies van ‘All I wanna do’ kun je beter zoeken op Halestorm. Die band voerden het nummer een stuk vaker uit, zangeres Lzzy Hale zei hierover: “We covered ‘All I Wanna Do Is Make Love to You’ very carefully, because you don’t want to ruin a Heart song,” Luister hieronder naar de Heart versie van All I wanna do en het origineel.

Top 40-notering

Geef een reactie