Heart – Alone (1987)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Heart – Alone (1987)
Heart – Alone
Heart Alone
Ann en Nancy Wilson. De band uit Seattle breekt halverwege jaren ’70 door met hits als ‘Crazy on you’ en ‘Barracuda’

(o) I-Ten – Alone (1983). Project van Tom Kelly en Billy Steinberg, als duo verantwoordelijk voor het schrijven van vele classics als ‘True colors’ (Cindy Lauper), ‘Like a virgin’ (Madonna), ‘ Eternal flame’ (The Bangles) en ‘So emotional’ (Whitney Houston). Ook met ‘Alone’ blijkt dat de 2 schrijvers er weer er classic bij hebben, zij het 4 jaar later. i-Ten bracht onder het grote Warner-label slechts één plaat uit,  ‘Taking a Cold Look’. De formatie werd gebracht als een groep, maar in werkelijkheid waren het dus alleen de twee songwriters. De plaat werd geen succes en de songs verdwenen in de kast. Maar ze hadden toch veel succes met True Colors en Like a Virgin,  stond er dan geen voltreffer op de plaat? Toevallig hoorden de twee dat Heart op zoek was naar een powerballad..

Alone origineel

‘What about ‘Alone’?’ I winced and said, ‘Oh, I don’t really want to look at that song.’ He said, ‘What do you mean? That’s perfect.’ En dus kreeg het nummer een 2e leven en maar goed ook.. Zangeres Ann Wilson zingt over de liefde voor een man, maar hoe gaat ze dit hem vertellen? “How do I get you alone”. Alleen het stuk originele tekst “I always fared well on my own” vervingen de zusters Wilson door: “Til now, I always got by on my own”.

Heart scoorde met Alone haar grootste hit tot dan toe met een #1-notering in de VS en Canada. In ons land reikte het tot nummer 6 en zou het hier alleen nog met ‘All I wanna do is make love to you’ een nog grotere hit scoren (#5). Later volgden nog covers van o.a. Celine Dion (2007) en formatie After Forever (ook 2007). 

Top 40-notering


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Originals - De Oorsprong van de Hits