Helene Fischer – Null auf 100 (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Helene Fischer – Null auf 100 (2021)

Helene Fischer – Null auf 100

Null auf 100 original
De grootste zangeres van onze oosterburen is terug! Atemlos-zangeres Helene Fischer vierde de release van haar nieuwe album samen met de fans in een grote livestream. Als klapstuk van dat album werd onlangs een video van single ‘Null auf 100’ gelanceerd, dat wel erg bekend klinkt..

Elkedagietsleuks.nl - Magazijnopruim

Origineel: Marco Borsato, Davina Michelle & Armin van Buuren – Hoe het danst (2019). Het is een liefdeslied waarin het verhaal wordt verteld van twee mensen, die niet goed weten hoe ze met elkaar verder moeten. Het gekke is dat juist de vaste collaborateur van Marco, producer John Ewbank degene was die samenwerkingen met anderen initiëerde. John zei hierover:

Marco en ik werken nog altijd met het grootste plezier samen. We vonden het een gaaf idee om ons jubileum luister bij te zetten door een aantal nieuwe collaboraties met anderen aan te gaan.”

Hoe het danst

Dat de samenwerking van Marco, Davina en Armin aansloeg is nog maar een understatement. In ons land bivakkeerde het nummer 3 weken op nummer 1, in Vlaanderen maar liefst 10(!) weken. Ook in de Top 2000 was het eind 2020 meteen terug te vinden op plek 375.

Null auf 100 is voor Helene Fischer dus de single die haar nieuwe album Rausch in de schijnwerpers moet zetten. Verwar deze overigens niet met het nummer ‘Null auf Sehnsucht’ uit 2010, een promo voor een best of-album. Maar met deze track neemt ze dus Hoe het danst opnieuw op met haar vocalen.

Marco en Armin over Duitstalige versie..

Hoe denken de origineel uitvoerenden nu over deze Duitstalige versie van Fischer?  “Ik heb gehoord dat Helene Fischer een prachtige versie heeft opgenomen van Hoe Het Danst. Daar zijn we natuurlijk supertrots op: dat Helene Fischer, de grootste artieste van Duitsland, dit liedje heeft opgenomen”, zegt Borsato (bron). Ook van Buuren reageert zeer positief: “Ik vind haar heel getalenteerd en ben ook echt trots dat ze ons nummer heeft gekozen, waar we zelf al zoveel plezier van hebben gehad. Zou super zijn als de single Null Auf 100 net zoveel succes krijgt!”, aldus de Nederlandse dj.

Nu is er wel een rel onstaan rond het nummer, want voormalig ‘Deutschland Sucht Den Superstar’, de Duitse ‘Idols’, deelnemer Angelika Ewa Turo het nummer op de radio hoorde, was ze compleet van slag. Zíj heeft het nummer namelijk ook gecoverd en baalt hier geweldig van. Angelika nog altijd niet de rechten voor de cover heeft en Helene veel bekender is. Helaas reden genoeg voor haar om het nummer niet meer officieel uit te brengen. 

Inmiddels waaide Hoe het danst ook richting Zweden, waar een Songfestivalkandidaat het nummer vertolkte, in het Zweeds.

Null auf 100

Geef een reactie