Hooverphonic – Sometimes (2002)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Hooverphonic – Sometimes (2002)
Hooverphonic sometimes
Belgische groep, opgericht in 1995 met een kenmerkende filmische ambient sound. Is vooral in eigen land zeer succesvol.

(o) Walker Brothers – Young man cried (1966). Hooverphonic heeft voor Sometimes de strijkerssample uit dit nummer gehaald (luister helemaal onder). De groep bestond uit John Maus, Noel Scott Engel en Gary Leeds, maar allen gaven zichzelf (artiesten-)achernaam Walker. De groep kennen we vooral van nummers als ‘The Sun Ain’t Gonna Shine (Anymore)’ (oorspronkelijk Frankie Valli,1965). De zogenaamde broers (totaal geen familie) braken in Engeland door in ’65 met single ‘Love her’ en was het vooral de baritone stem van Engel (Walker) die opviel. Naast eerdergenoemde hit waren Walker Brothers ook succesvol met ‘My Ship Is Comin’ In’. Qua fanschare (vooral tienermeisjes) deden ze weinig onder voor die van The Beatles. ‘Young Man Cried’ was de B-kant van de (weinig succesvolle) single ‘Living Above Your Head’.

sample sometimes Hooverphonic

Door interne strubbelingen en artistieke verschillen, besloot de groep zichzelf op te heffen in 1968. Daarna was het vooral Scott die solo nog succes had, maar ook dat kalfde begin jaren ’70 weer af. Reden voor een hergroepering in 1974, hetgeen leidde tot album ‘No Regrets’, waarvan de titeltrack het prima deed (#7 NL). Na laatste album ‘Nite Flights’ (1978) doofde het vuur van Walker Brothers vrijwel definitief.

Geike Arnaert

Sometimes
We've got to sing this song
Sometimes
It takes us way too long
Sometimes
We've got to sing out of key

Hooverphonic en hun Sometimes was op ‘Mad about you’ (2000) na de best scorende titel met in Vlaanderen een #36. Het was de tweede single van conceptalbum ‘Hooverphonic Presents Jackie Cane’, dat het verhaal vertelde over een fictieve zangeres. In wezen in de plaat een vervolg op de single ‘Jackie Cane’ uit 2000. Zangeres van Hooverphonic op dat moment is Geike Arnaert, die later opduikt in Zoutelande met Bløf. Ze maakt van 1997-2008 deel uit van de Belgische formatie rond Alex Callier en Raymond Geerts. In 2020 keert Arnaert terug op het nest en zingt tegenwoordig nog steeds bij de groep. Sometimes is nog steeds één van de publieksfavorieten van Hooverphonic.

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven