Houston, Whitney – Saving all my love for you (1985)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Houston, Whitney – Saving all my love for you (1985)

Whitney Houston – Saving all my Love

Houston saving all my love
deze hitsingle werd bijna niet uitgebracht, omdat moeder Cissy Houston het thema, een relatie met een getrouwde man, niet zo geschikt vond. Whitney zelf ook niet, na een pijnlijke affaire van haar met een getrouwde man

(o) Marilyn McCoo & Billy Davis Jr. – Saving all my love for you (1978), geschreven door schrijversduo Goffin/Messer. McCoo en Davis Jr. vormden een echtpaar, maar het was alleen McCoo die de leadvocalen vertolkte. Goffin, songwriter met ongelofelijke staat van dienst- schreef de tekst, maar het was producer/ muziekschrijver Messer die Houston benaderde. De originele versie had namelijk weinig succes, daar zat toch veel meer in, zal hij hebben gedacht. Na het horen van haar stem in ‘The Greatest Love of all’ was Messer overtuigd van haar stem en stelde ‘Saving all my Love..’ voor. original saving all my love“This is going to make women cry. It is a woman’s song.” zo probeerde hij het nummer te slijten. Al vond moeder Cissy Houston het voor Whitney een nog te “volwassen” thema, zijzelf ging toch akkoord.

Whitney won met de track haar eerste Grammy Award, voor “Best Female Pop Performance. Het nummer steeg ook naar de bovenste plek in de VS, Canada en UK, in ons land bereikte het #16. Het nummer gaat over een vrouw die veel moeite doet voor een man, die haar affectie niet beantwoordt.  Bij de opnames waren niet de minste namen aanwezig, zo speelde Richard Marx keyboards en Tom Scott saxofoon. Deze laatste was lid van The Blues Brothers, maar speelde ook mee op o.a. ‘Billie Jean’ (M.Jackson) en ‘Rapture’ (Blondie). Zijn saxofoonspel mocht niet te veel op de voorgrond klinken, omdat dat ten koste zou gaan van Whitney’s stemgeluid. Daarnaast was John Robinson – o.a. te horen op ‘We are the World’ en ‘Rock with you’ (M.Jackson)- aanwezig op drums.

Top 40-notering

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits