Houston, Whitney – Greatest love of all (1985)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Houston, Whitney – Greatest love of all (1985)

Whitney Houston – The greatest love of all

Greatest love of all
In ons land brak Whitney Houston door in 1985 met ‘All at once’, maar al snel volgden meer hits. Ook deze ‘Greatest love of all’ stond op haar titelloze debuutplaat, die liefst 25 miljoen keer over de toonbank ging.

Origineel: George Benson – The greatest love of all (1977). Mede-autheur Michael Masser (ook Linda Creed heeft schrijfcredits) zorgde ervoor dat deze op de soundtrack kwam van “The Greatest” over het leven van legendarische bokser Muhammed Ali. Het nummer werd ook nog gecoverd door o.a. Shirley Bassey (1979) en Eddie Murphy (in de film “Coming to America”). Benson reikte met zijn originele versie tot #24 in de VS, iets dat Whitney amper 10 jaar later ruimschoots overtrof.

greatest love of all original
soundtrack van The Greatest

Het verdriet van een #1-hit

Whitney nam het nummer op in 1985 en kwam op 17 mei 1986 op #1 terecht in de Billboard Hot100. Spijtig genoeg overleed schrijfster Linda Creed op 10 april van dat jaar aan de gevolgen van borstkanker. Zij heeft dus net niet kunnen meemaken hoe het mede door haar geschreven nummer de top bereikte. Aanvankelijk zou het als B-kant fungeren van ‘You Give Good Love’, maar reacties van radiostations en publiek deden hun werk. Label Arista bracht het toch maar uit als single en met resultaat, #1 in de VS, Canada, Australië. In België (#31) en Nederland (#17) was Houston nog niet bepaald een superster. Dat zou een jaar later wel anders zijn met ‘I wanna dance with somebody’..

Top 40-notering

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven