Jackson 5 – Santa Claus is coming to town (1970)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Jackson 5 – Santa Claus is coming to town (1970)
Jackson 5 – Santa Claus is coming to town


Santaclaus is coming to town

Jackson 5 nam niet alleen dit nummer op, maar een heel kerstalbum met ook o.a. ‘I saw mommy kissing Santa Claus’ en ‘Frosty the Snowman’

Origineel: Harry Reser & his Orchestra (zie ook Jingle Bells) – Santa Claus is comin’ to town (1934). De vocalen kwamen van Reser’s vaste zanger (en drummer) Tom Stacks.  Deze laatste kwam 2 jaar na deze opname om het leven bij een brand in het restaurant waar hij optrad. Het moet wel gezegd dat dit de eerste uitgave was van het nummer, dat Haven Gillespie and J. Fred Coots in 1932 schreven. Deze heren hadden moeite iemand te vinden om het te produceren. Het klonk te kinderlijk en was indertijd moeilijk te slijten, zo was de gedachte. Totdat Coots radiopresentator Eddie Cantor zover kreeg het nummer te zingen in zijn show. Toen bleek er ook animo te zijn om het op plaat te zetten.

Zeer veel gecoverd: de eerste memorabele versies kwamen van Bing Crosby (nog vóór hij ‘White Christmas’ opnam), Frank Sinatra (nam in 1992 nog hetzelfde nummer op met Cindy Lauper), Perry Como, gevolgd door opnames van Four Seasons, Bruce Springsteen and E-Street Band. Wat recenter zijn de opnames van o.a. Mariah Carey,  Miley Cyrus en Michael Bublé. Die van The Jackson 5 krijgt over het algemeen de meeste radio airplay.

Luister hieronder naar de Jackson 5 uitvoering, maar vooral naar de oorspronkelijke versie van Santa Claus is coming to Town.