Jacksons, The – Blame it on the boogie (1978)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Jacksons, The – Blame it on the boogie (1978)
The Jacksons – Blame it on the boogie
Jacksons Blame it on the boogie
Voor The Jacksons was dit eigenlijk weer het eerste succes in ’78, na 5 geflopte singles. Het was de debuutsingle van album ‘Destiny’, dat vooral slaagde dankzij deze single en ‘Shake you body (Down to the ground)’

(o) Mick Jackson – Blame it on the boogie (1978). Werkelijk het enige dat deze Britse Michael George “Mick” Jackson gemeen heeft met The Jacksons is dit nummer. Familie is het zelfs verre van.  Mick schreef het nummer al in ’77 en had eigenlijk Stevie Wonder op het oog als uitvoerende artiest. Op “Midem”, een soort muzikale handelsbeurs in Cannes, pikt het management van The Jacksons dit nummer op. Mick was al van plan z’n nummer zelf op te nemen, echter werd de release vertraagd door persproblemen. Uiteindelijk was deze van Mick een week eerder een feit dan die van The Jacksons.

Deze Mick Jackson is hoe dan ook geen passant is in de muziekindustrie. Zijn 2e single ‘Weekend’ doet het in ’79 ook niet onaardig en zo wil het, dat beide Michael Jacksons (deze en de overbekende met The Jacksons) in dezelfde aflevering van “Top of the Pops” belanden. The Jacksons niet met ‘Blame it on the boogie’, maar opvolger ‘Destiny’.

Top 40-notering