James & Bobby Purify – I’m your Puppet (1966)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » James & Bobby Purify – I’m your Puppet (1966)

James & Bobby Purify – I’m your Puppet

I'm your Puppet
Hoewel I’m your Puppet al in 1966 verscheen en in de VS op #6 piekte (in 1968), verscheen het in Europa pas 10 jaar later op single. Dit was overigens wel een nieuw opgenomen versie met Ben Moore als “Bobby”, die er in ’76 afwezig was. Dit was de voorkant van de versie uit 1976

I'm your Puppet Purify
Cover van de eerste versie
PULL THE STRING AND I’LL WINK AT YOU, I’M YOUR PUPPET
I’LL DO FUNNY THINGS IF YOU WANT ME TO, I’M YOUR PUPPET

Origineel: Dan Penn – The Puppet (1965). Dit was de B-kant bij single ‘Is A Bluebird Blue’, een versie met strijkers die niets deed in de Charts. Penn pende het nummer samen met Spooner Oldham, die vaste medeschrijver was van hem. Penn is naast (r&b- en country-)zanger en gitarist, ook vermaard songwriter. Zo schreef hij onder het dak van FAME-studios voor Aretha Franklin ‘Do Right Woman, Do Right Man’. Zijn eigen carriere begon hij begin jaren ’60 in Dan Penn and the Pallbearers, maar solo zal hij nooit echt doorbreken. Als songwriter, maar ook als producer gaat dat voortvarender, zo produceerde hij The Letter van Box Tops (#1 VS). Als schrijver was hij dan weer bij betrokken bij Amerikaanse #2-hit van dezelfde Box Tops, ‘Cry like a Baby’. Vanaf de jaren ’70 is hij tot ver in de 21e eeuw actief als songwriter met Oldham.

origineel Puppet
Penn en Oldham
original I'm your Puppet

Hoewel I’m your Puppet hun grootste succes was (gelijk met hun eerste single), scoorde het duo Purify meerdere hitjes. Zo deden ‘Shake a Tail’ Feather en ‘Let Love Come Between Us’ het wel aardig. James Purify en Bobby (eigenlijk James’ neef Robert Lee Dickey) werkten samen tot 1971, als Bobby stopt vanwege zijn gezondheid. James blijft solo actief tot ’74, als Ben Moore zich bij hem voegt als Bobby. Samen nemen ze dus I’m your Puppet opnieuw op, dat in de UK tot #12 komt, bij ons tot #14.

Er zijn meerdere artiesten die door de jaren heen een versie van I’m your Puppet opnamen. Onder heen de eerder genoemde Box Tops, Same & Dave, Dionne Warwick, Bobby Womack en een opvallende van the Raconteurs. De laatstgenoemde nam de band rond Jack White in 2019 op in de beroemde FAME-studio. Luister hieronder naar de hitversie, het origineel én naar de versie van The Raconteurs!

Top 40-notering

Geef een reactie