James Hype Drums

James Hype ft Kim Petras – Drums (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » James Hype ft Kim Petras – Drums (2023)

James Hype ft Kim Petras – Drums

James Hype Drums sample
Over de Britse DJ Hype heb ik al uit de doeken gedaan wat deze man zoal heeft gedaan. Hierbij lopen zijn remixen als een soort van rode draad door zijn carrière. Zo bracht de Brit ook een edit van ‘Alone’, samenwerking tussen Nicki Minaj en Kim Petras. Met de laatste werkte James Hype nu daadwerkelijk samen op Drums, dat een niet originele melodie bevat

Origineel: Justin Timberlake ft Clipse – Like I love you (2002). Dit was niet alleen de debuutsingle in september 2002 van Timberlake na het stopzetten van boyband NSYNC eerder dat jaar. Het was ook de eerste track die hij opnam met The Neptunes (producerduo Pharrell Williams en Chad Hugo). Voor de opnames luisterden ze samen naar muziek van Earth Wind Fire, maar ook naar Thriller en Off the Wall van Michael Jackson, puur voor het gevoel. Dit debuut gaf goed aan wat we van deze nieuwe solo-artiest konden verwachten, pop, funk, hiphop (met dank aan Clipse). Maar toch vooral Timberlake’s onderscheidende stem bracht hem in de eredivisie van mannelijke solo-artiesten.

Nieuwe Michael Jackson?

Het was meteen de doorbraak voor Timberlake als solozanger, al reikte deze in de VS net niet tot de Top10. Dat lukte wel in ons land (#5), België (#6) en UK (#2), waarmee een weg geplaveid werd voor meer hits. Die kwamen er zeker en snel met ‘Cry me a River’, ‘Rock your Body’ en ‘Señorita’. Vergelijkingen met Jackson kwamen er snel, want niet alleen muzikaal, ook op het podium wist de beweeglijke zanger zijn weg. En kwamen beiden niet uit een prominente jongensgroep?

original James Hype Drums

James Hype heeft voor Drums gekozen voor een beklijvende melodie, die makkelijk kan blijven hangen. En dan ook nog met vocalen van Kim Petras, die als nieuwe hitzangeres het goud aan haar kont lijkt te hebben hangen. Petras, afkomstig uit Keulen, scoort momenteel ook aan de zijde van hitverzamelaar David Guetta met When we were young. Eerder dit jaar was ze al succesvol met Sam Smith op de track ‘Unholy’. Zo lijkt Drums toch wel genoeg ingrediënten te bevatten van een hit! Daar zouden ze dan ook Timberlake en The Neptunes credits voor mogen geven en die hebben ze gelukkig ook gehad!

Top 40-notering

Geef een reactie