Jamie Jones – My Paradise (2022)


Jamie Jones – My Paradise

Jamie Jones My Paradise
Jamie Jones zal voor weinigen bekend in de oren klinken, toch is de Britse DJ reeds 20 jaar actief. Bovendien staat hij met My Paradise op de bovenste plek van de Worldwide Club 20. Naast een solocarriere was hij ook enkele jaren actief als de helft van duo Hot Natured. Maar naast dit en eigen online radioshow, beheert hij eigen label Hot Creations, dat My Paradise uitbrengt

Origineel: The Jackson 5 – Forever came Today (1975). Het nummer was geschreven door de grootste hitschrijvers voor Motown, Holland-Dozier-Holland. Het waren echter Diana Ross & the Supremes die de eerste versie van dit lied opnamen in 1968. The Jackson 5 waren voor hun laatste album voor Motown inmiddels in de discosferen beland. Na wat onenigheid met het label -ze mochten niet hun eigen nummers schrijven en er was wat over royalties- verlieten ze deze. Alleen Jermaine bleef hangen, want hij was getrouwd met de dochter van Motown’s CEO Berry Gordy. Dat laatste kwam in 1983 wel weer goed, toen hij zich weer bij zijn broers aansloot.

Jones heeft een vocale sample uit dit nummer meerdere malen in My Paradise geplakt. De stem is – in tegenstelling tot de meeste Jackson 5-vocalen- niet die van Michael, maar van Jermaine. Michael zingt ook in deze song het leeuwendeel, Jermaine heeft een klein coupletje met de tekst: “And made my lonely life A paradise (A paradise)” Nu is de stemdeel wel wat aangepast, de tekst en melodie zijn onveranderd.

sample my paradise jackson 5

Jamie Jones z’n dancenummer ‘My Paradise’ heeft hij vernoemd daar gelijknamige feesten die hij gaf op Ibiza. Producers als Armand van Helden traden er ook op en vormden ook inspiratie voor Jones. De disco-invloed uit The Jackson 5-track sijpelt ook in My Paradise door, alsmede aanstekelijke zang. Jones voegt een moderne beat toe en laat deze plaat los op de dansvloer en niet zonder resultaat!

Luister hier vanaf 0:14min voor de sample
Luister vanaf 0:51min

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits