Jan Smit ft André Rieu, John de Bever & Jack van Gelder – Wij zijn Nederland (2019)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Jan Smit ft André Rieu, John de Bever & Jack van Gelder – Wij zijn Nederland (2019)
Wij zijn Nederland oorsprong
Samenwerking tussen deze prominenten om de Oranje Leeuwinnen naar een mooi resultaat te pushen tijdens het WK Voetbal 2019 voor dames

(o) Dee Dee – Laser light (1986). Zanger en producer Eddie Ouwens werkte met collega’s Ad van Olm en Eddy Contador aan nummer ‘Laser light. Het werd ingezongen door Nederlandse zangeres Dee Dee, voor velen een onbekende naam. Maar deze dame had eind jaren ’70 al een hit met haar (disco-)versie van I put a spell on you. Daarna maakte ze nog enige tijd deel uit van de Bombita’s, ofwel de achtergrondzangeressen van Herman Brood. Maar voor velen zal de naam Volcano ook herinneringen oproepen, waar Dee Dee van 1981 tot 1986 zangeres van was. Van deze vocale groep, opgericht door Hans van Gemert, maakte ook nog Jos Groothuis en deel uit, de broer van Angela. ‘Als je haar maar goed zit’ en ‘Een beetje van Dit, een beetje van dat’ waren toch bekende meezingers.

Als Volcano uit elkaar gaat in 1986, probeert Dee Dee (Anna Dekkers) haar solocarrière weer op te pakken. Dit doet ze o.a. met single ‘Laser light’ maar helaas zonder enig succes. Maar zou dat een sterk argument zijn voor Jan en medeschrijver Thomas Tol, door te stellen het “origineel” niet te kennen? Eddie Ouwens, die door oplettende luisteraars op de gelijkenis van de refrein werd gewezen, is stellig. Hij vind dat ze zijn compositie hebben gebruikt op ‘Wij zijn Nederland’, nou oordeel zelf maar:

Top 40-notering

Geef een reactie