Jay-Z ft. Alicia Keys – Empire state of mind (2009)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Jay-Z ft. Alicia Keys – Empire state of mind (2009)

Jay-Z ft. Alicia Keys – Empire state of mind

Cardpile
‘Empire state of mind’ werd een waar anthem voor New York en zijn miljoenen inwoners. Dat deze track dat 10 jaar na verschijnen nog steeds is wordt in dit artikel uitvoerig beschreven. Men was in deze periode ook echt weer trots op hun Big Apple

Origineel: The Moments – Love on a Two-Way Street (1968). Geschreven voor Lezli Valentine (verklaarde ook mee te hebben geschreven) door Bert Keyes en Sylvia Robinson, de vrouw achter Rappers delight. The Moments namen het niet veel later op als, maar verscheen pas begin ’70 op single. Niet zonder succes overigens, in de Billboard Hot 100 piekte het op #3 en bleek één van de grootste r&b-hits van dat jaar. De meesten zullen The Moments kennen van Girls (opgenomen met the Whatnauts).

Empire state of mind

Gloria Estefan coverde ‘Love on a Two-Way Street’ in 1994 voor haar coveralbum ‘Hold me, thrill me, kiss me’.

In ‘Empire’ kun je duidelijk de pianopartijen en de melodie van “Love on a Two Way Street” horen. Het is er allemaal, precies zoals Jay-Z dat deed met Chi Lites’ ‘Are You My Woman?’ voor Crazy in love. Behalve een (nummer 1) hit in de VS, bleek de track wereldwijd een succes, in de Top 40 kwam het tot plek 2. Maar bovenal had the Big Apple er met Empire State of Mind er een nieuw anthem bij..

Top 40-notering

Geef een reactie