Jett, Joan & the Blackhearts – I love rock ‘n’ roll (1981)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Jett, Joan & the Blackhearts – I love rock ‘n’ roll (1981)
Joan Jett & the Blackhearts – I love rock ‘n’ roll
I love rock n roll
Eén van de grootste rockanthems, gezongen door een dame, geboren als Joan Marie Larkin. Joan Jett kwam in ’81 niet zomaar uit de lucht vallen met ‘I love rock ‘n’ roll. Ze maakte al vanaf 1975 deel uit van The Runaways

(o) Arrows, the – I love rock ‘n’ roll (1975). Deze Britse groep werd in 1974 opgericht en was vooral bekend door 2 TV-series, beide bestaande uit 14 episodes. Dit gebeurde in ’75 en ’76 toen de band nog geen plaat had uitgebracht. 1e Manager Peter Meadon bedacht de naam Arrows, vernoemd naar het logo van The Who, waar hij eerder had gemanaged.

Joan Jett was in ’76 op tour met dames rockgroep The Runaways, waar ze tourden met Cheap Trick en Ramones. Later werd zelfs nog getourd met Van Halen. Jett was wel onder de indruk, toen ze op de Britse TV de show van Arrows zag. En dan met name ‘I love rock ‘n’ roll’ maakte indruk. Toch duurde het 1979 tot ze toekwam aan het opnemen van deze classic. Nadat The Runaways waren ontbonden, nam ze het op met hulp van Sex Pistols-leden Steve Jones en Paul Cook.

Deze eerste versie kwam als b-kant op single ‘You don’t own me’. Twee jaar later nam ze het opnieuw op met eigen band The Blackhearts. Het betekende een dikke nummer 1-hit in vele landen, ook in onze Top 40.

Britney Spears coverde het nummer nog in 2002 en bereikte hier een 17e plek in de Top 40.

Top 40-notering

Geef een reactie