Joel Corry x Jax Jones ft. Charli XCX & Saweetie – Out out (2021)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Joel Corry x Jax Jones ft. Charli XCX & Saweetie – Out out (2021)

Remake Belgische klassieker Brits/Amerikaanse combinatie

Out out
Het lijkt een trend te zijn, het maken van remakes, zoals dat niet veel eerder gebeurde met Rasputin. Early in the morning en Somewhere over the rainbow zijn andere mooie voorbeelden hiervan. Britse DJ’s Corry en Jones werken samen met Britse Charli XCX en Amerikaanse rapster Saweetie op deze track. Die moet -nu er weer gedanst mag worden- de mensen ertoe bewegen om weer “Out out” te gaan, ofwel zoek de dansvloer weer op, is de boodschap

Music Maker 2022:  Music Made Easy

Origineel: Stromae – Alors en Danse (2009). De rapper/zanger van Brusselse komaf (met een Tutsi vader en Vlaamse moeder) begon rond 2000 onder de naam Opmaestro. Voor liefhebbers en nieuwsgierigen, onder de naam “Suspicion” (met ook rapper J.E.D.I.) nam hij ‘Faut que t’arrête le Rap..’ op. Deze in 2003 opgenomen single moet met videoclip wel online zijn te vinden. Maar zijn carriere nam pas vlucht in 2009, nadat een eerste EP/single ‘Uste un cerveau, un flow, un fond et un mic…'(2007) vrijwel anoniem bleef. Zijn stageplaats bij Brussels radiostation “NRJ” hielp wel om zijn volgende single in de lucht te krijgen. Wat met ‘Up Saw Liz’ als single niets opleverde ging met Alors en Danse helemaal los. Nummer 1 in o.a. België, Nederland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Bulgarije, Duitsland en Polen was het gevolg.

alors en danse origineel out out

Amerikaanse rapper/zanger Pitbull gebruikte de melodie ervan nog op zijn nummer ‘Guantanamera’ uit 2010 (zie ook hier). De housevibe en en vleug Cubaanse Son hebben Joel Corry gemotiveerd iets met het nummer te gaan doen. Hij verklaarde hier zelf over: “I’m a huge fan of Stromae’s classic ‘Alors on Danse’ and wanted to put a fun spin on it for summer 2021. Now we can party again, I want everyone to let their hair down and go OUT OUT!” Naast zijn produktie in samenwerking met Jax Jones zijn er dus vocalen van Charlie XCX en Saweetie. Luister hieronder naar deze remake van Alors en danse onder de naam ‘Out out’, met zeer vermakelijke videoclip.

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven