John Legend – Used to love U (2004)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » John Legend – Used to love U (2004)
Jon Legend – Used to love U
jon legend used to love u
Dit was de debuutsingle van deze Amerikaanse zanger Beluister track

(o) The 45 King – Who’s in the house (1989). “Just throw your hands in the air” luidt de tekst van de vocale sample uit deze track, dat in ‘Used to love U’ klinkt. Beluister sample (na 1min33s)

The 45 King is een New Yorkse hiphopproducer en DJ, geboren als Mark James. Hij legt zich als artiest voornamlijk op het breakbeatgenre en heeft met ‘The 900 Number’ (1987, zie ook Kool Keith) toch een invloedrijke track afgeleverd. Toch zullen de wereldhits ‘Hard knock life’ van Jay-Z en ‘Stan’ van Eminem meer ogen openen. Op deze tracks tekende The King 45 namelijk voor de produktie.

Terug naar John Legend, met ‘Used to love U’ begon het allemaal voor de zanger. Met hulp van Kanye West werkt Legend aan zijn debuutplaat ‘Get lifted’, waarop ook de bovengenoemde debuutsingle van de zanger.  Toch reikt het nummer niet verder dan een 2e plek in de Tipparade. Opvolger ‘Ordinary people’ doet het al een stuk beter.

Toch breekt John Legend pas echt door met opvolgplaat ‘Once again’ met hits ‘Save room’ en ‘ P.D.A. (We Just Don’t Care)’. Ook hierop krijgt hij weer hulp van West.

Top 40-notering