John West & Lange Frans – Alles wat ik wil (2019)

oorsprong van Home » Hit en origineel » John West & Lange Frans – Alles wat ik wil (2019)

Cardpile

John West & Lange Frans – Alles wat ik wil

Dit is niet de eerste keer dat de volkszanger en de rapper samenwerken. In 2016 namen de twee namelijk al single ‘Lekkerding’ op. Dus blijkbaar een fijne samenwerking, een goede basis voor ‘Alles wat ik wil’

(o) Ace of Base – All that she wants (1992). Het werd aanvankelijk al opgenomen in 1991, maar na wat aanpassingen werd het als 2e single uitgebracht van ‘Happy Nation’. Dit was het debuutalbum van de succesvolle Zweedse formatie, die pop van een reggaejasje voorzag. Voor ‘All that she wants was de groep geïnspireerd door ‘Another Mother’ van Zweeds/ Nigeriaanse zangeres Kayo. Ace of Base nam een demo op, dat de titel ‘Mr. Ace’ droeg met andere teksten dan de uiteindelijke versie. Ze benaderden grote popproducer Denniz PoP die al snel grote veranderingen aanbracht, zoals het weglaten van een rapstuk. Ook kreeg zangeres Jenny Berggren -in tegenstelling tot de demo- duidelijk de leadzang. Het bleek een schot in de roos, want uiteindelijk schoot het nummer naar de hoogste positie in vele landen. In 13 landen gebeurde dit, in de VS werd #2 bereikt, in ons land “slechts” #4. Het gaat over een vrouw die er veel van partner wisselt en zodoende toch een eenzaam gevoel overhoudt.

Samenwerking John en Frans

John West zou het nummer aanvankelijk alleen opnemen, maar miste nog wat in zijn versie. Hij vond Frans de meest geschikte artiest om een rappassage toe te voegen in ‘Alles wat ik wil’ Zou John op dat moment geweten dat de oorspronkelijke versie van ‘All that she wants’ ook een rappassage bevat? Maar er wordt wel benadrukt dat het, ondanks eerdere samenwerkingen, toch echt een gelegenheidsduo betreft. Dat West voor ‘Alles wat ik wil’ toch weer bij Frans uitkomt heeft een goede reden. De meeste rappers gebruiken straattaal, terwijl Frans qua taalgebruik toch duidelijk wat meer bij het volkse blijft. Daarom kon deze ook zijn eigen inbreng zelf schrijven.

Top 40-notering

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Originals - De Oorsprong van de Hits