Joost ft de Kreuners – Ik wil je (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Joost ft de Kreuners – Ik wil je (2020)

123tuinposter.nl: een tuinposter in elk mogelijk formaat

Joost ft de Kreuners – Ik wil je

Rapper Joost Klein is met de Belgische rockers de studio in gegaan om sámen deze remake op te nemen. De raps zijn speciaal geschreven voor deze versie, de tekst van het opnieuw opgenomen refrein is intact gebleven

Origineel: De Kreuners – Ik wil je (1990). Het nummer, van succesalbum ‘Hier en nu’ groeit uit tot de grootste hit van de rockgroep en trots van Lier. Het is inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker in het nederlandstalige reportoire. Frontman Walter Grootaerts -met gitarist Eric Wauters van begin tot heden betrokken bij de groep- luistert vooral Britse en Amerikaanse rock. Maar zijn eigen Engelse uitspraak is zo beroerd dat hij het met de Nederlandse taal probeert. In 1978 krijgen de Kreuners gestalte, maar moet het lang met een kleine schare fans doen. De grote doorbraak volgt in 1990 met ‘Ik wil je’, dat bij onze zuiderburen op #1 belandt, tegenover #28 in ons land.

Ik wil je

Rapper Joost verklaart groot fan te zijn van het land België: “Ik heb niet voor niets ‘België’ in het groot op mijn been getatoeëerd. De warmte en de liefde die ik voelde in België, voelde als thuis komen. Mijn eigen versie maken van jullie Belgian Classic, is mij dan ook een grote eer! ☆ PS: ik zoek een huis in België !!!!!!” Walter van de Kreuners hoefde niet lang na te denken toen Joost een duet voorstelde. “Het waren mijn dochter Luka en haar vriend Louis, een goeie vriend van Joost,  die me attent maakten op de artiest Joost Klein“. Hij beluisterde Joost’s album ‘Albino’, dat hij wel kon waarderen. Nadat Joost de remake van ‘Ik wil je’ op Instagram plaatste, volgden vele uitbundige reacties.

In 2002 coverde Guus Meeuwis het nummer, dat op zijn zelfgetitelde album belandde. Niet zo uitbundig als het origineel en de remake van de Kreuners mét Joost. Vergelijk de 3 versies hieronder. Nu kun je er vraagtekens bij plaatsen of niet, ‘Adem’ van Miss Montreal heeft hier ook wel veel van weg.

En het origineel..

Geef een reactie