Jorja Smith – Little Things X Gypsy Woman (L BEATS MASHUP) (2023)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Jorja Smith – Little Things X Gypsy Woman (L BEATS MASHUP) (2023)

Mash-up Jorja Smith – Little Things met 90s classic

Jorja Smith Little things Gypsy Woman
De Britse Jorja Smith brak door in 2016 toen rapper Drake haar single ‘Where Did I Gorichting hemel prees. Met hem mocht ze op tour, net als met Bruno Mars. Toch is de zangeres, met r&b-, soul- en jazzinvloeden nog niet helemaal doorgebroken bij ons. Misschien dat de mash-up van haar eigen Little Things en ondergenoemde 90s classic haar naam rijzende zal doen…

Origineel: Crystal Waters – Gypsy Woman (She’s Homeless) (1991). Over een zigeunervrouw die op straat zingt om te kunnen overleven en haar kind te kunnen voeden. Het frivole nummer staat bekend door de onvergetelijke tekst:

She’s just like you and me But she’s homeless, she’s homeless. As she stands there singing for money. La da dee la dee da (6x)

Het nummer kwam uit in het voorjaar van 1991 en bleek een zeer grote zomerhit dat jaar. In landen als Spanje, Italië, Zwitserland, België en ons land werd de top van de charts behaald. #2 In zowel de UK als Duitsland en #8 in de VS, kortom een ware houseclassic. Toch voelt Waters dat maar weinigen de essentie van het nummer ervaren zoals het bedoeld is. “La da dee la dee da” zijn de vrolijke noten, maar het thema “dakloos” blijft vaak achterwege. Na aandringen van Chrystal besluit de platenmaatschappij ‘She’s Homeless’ als subtitel toe te voegen.

De tekst kun je niet horen, alleen het instrumentale deel hebben de makers meegenomen in de mash-up. Het past prima bij het al uptempo Little Things, dat eigenlijk wel wat extra’s kon gebruiken. Al moet gezegd dat Smith met haar exotische stem al genoeg kwaliteit herbergt.

Little things Jorja smith
Jorja Smith

Al een eerdere remix

“When we started creating this song, I was just imagining hearing this walking into a party and seeing someone I’d had my eye on,” verklaarde Smith in Rolling Stone. Zal deze track Smith -die wel doet denken aan ’80’s zangeres Sadé- haar de nodige aandacht geven hier? Het kreeg in juni al een remix, dankzij Nia Archives, die het aantal BPM al omhoog stuwde. De remix van L Beat is een voorbode voor Smith’s nieuwe album ‘Falling or Flying’ dat eind september zal verschijnen. Voor nieuwsgierigen onder jullie is haar track ‘Rose Rouge’ (2020) misschien een aanrader. Dit is een cover van St. Germain (uit 2000) met sample van een live-uitvoering van Marlene Shaw’s ‘Woman of the Ghetto’ (1973).

Top 40-notering

Oorspronkelijke versie

Geef een reactie