Junior Jack – Stupidisco (2004)

Geplaatst door

Junior Jack – Stupidisco

Stupidisco
Vito Lucente is een geboren Italiaan maar groeide in zijn tienerjaren op in België, waar hij er als producer al vroeg bij was. Hij produceerde begin jaren ’90 vooral acid house, eurodance en was betrokken bij hiphopgroep Benny B. Maar vanaf 1995 maakt hij eigen platen, aanvankelijk als “Mr. Jack” en uiteindelijk als Junior Jack. Stupidisco is zijn grootste succes

Origineel: Pointer Sisters – Dare me (1985). Het nummer is geschreven door Sam Lorber en Dave Innis. De laatste werkte als “staf writer” voor label Warner en legde dat zelf als volgt uit. “Je kijkt naar welke artiesten op dat moment in een opnameproces zitten en waar ze naar op zoek zijn.” Deze tekst is dan ook specifiek bedoeld voor een vrouwelijke artiest/groep. Het was voor Pointer Sisters hun eerste nummer 1 in de Dance_Club_Songs lijst (Billboard). Ook in de UK, Zweden en Australië was het een grote hit, in ons land kwam het niet verder dan Tipparade. Maar voor de groep was het ook wel zo’n beetje hun laatste hit, die een succesvolle periode afsloot.

Stupidisco

Baby, make your move
Step across the line
Touch me one more time
Come on, dare me

2 Succesvolle jaren

Ofwel het stuk tekst dat tientallen keren voorbij komt in Stupidisco. Junior Jack heeft dan al meerdere housetracks de hitlijsten in geholpen, zoals ‘Thrill me’, ‘E Samba’ en ‘Da Hype’. Op de laatstgenoemde single zingt The Cure-zanger Robert Smith een deel in. Dat Vicente niet op één paard gokt is wel duidelijk, want hij maakt met Oliver Cheatham deel uit van project Room 5. Met dit project wordt in 2003 grote hit Make Luv gelanceerd. Vicente doet dit expres niet onder de naam Junior Jack, omdat hij aanvakelijk weinig vertrouwen had in de track. Daar zat de producer dus behoorlijk naast met zijn inschatting.

Onder pseudoniem Junior Jack is ‘Stupidisco’ zijn grootste hit in de Benelux (#25 in NL, België #14). Toch is over alle landen gezien Da Hype zijn grootste hit. In 2006 verschijnt er nog een remake van Stupidisco (met subtitel ‘Dare me’) met zang van Shena (zie ook Weekend). Deze versie bereikt in de UK nog #20, maar daarna lijkt Junior Jack van de aardbodem te zijn verdwenen.

Kijk hieronder naar de prikkelende worstelde van Stupidisco en van het origineel.

Top 40-notering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *