Kinderen voor kinderen – Op een onbewoond eiland (1981)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Kinderen voor kinderen – Op een onbewoond eiland (1981)
Kinderen voor kinderen – Op een onbewoond eiland
op een onbewoond eiland Kinderen
In 1980 ontstond Kinderen voor kinderen als liedjesshow bij de VARA. Daarbij werd speelgoed ingezameld voor kinderen in de Derde wereld. Vele schrijvers verlenen door de jaren heen hun diensten, zoals Henk Westbroek, Flijtsma & van Tijn, Claudia de Breij en Niels Geusebroek
"Op een onbewoond eiland
Loopt niemand voor je neus
Ja je voelt je d'r blij want
Lekker leven is de leus"

(o) Ted Lewis and his Band – Have you ever been lonely (1933). De melodielijn is treffend en zou toch de grondslag kunnen zijn voor ‘ Op een onbewoond eiland’. Wellicht dat de versie van Buddy Holly, Tom Jones of Jim Reeves (ook uit ’81) de inspiratie vormde voor schrijver Herman Pieter de Boer en componist Tonny Eyk. Dagmar Brusse (12) en Bennie Ploeg (11) zongen over het heerlijke leven op een onbewoond tropisch eiland, waar je in je blote billen melk uit een kokosnoot drinkt en nooit van je fiets valt. Eyk was vereerd met deze titel: ”Dankzij hen zijn we van die truttige kinderliedjes af.”

Kinderen voor Kinderen ontstond dus in 1980. Uitgangspunt waren liedjes die zijn geschreven op basis van ideeën die kinderen zelf aandragen. Over hun wensen, problemen, dromen fantasieën en wat ze leuk vinden. Zelfs een groot deel van een nieuwe generatie kan dit nummer meezingen, toch kwam het destijds niet verder dan #33. Andere single uit datzelfde jaar ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ deed het een stuk beter met #7. Toch is op één of andere manier dat liedje over het onbewoonde eiland beter blijven hangen. Sterker nog, het lied is uitgeroepen tot het beste Kinderen voor Kinderen-lied, al was dit wel in 2009..

Top 40-notering