King Bee – Back by dope demand (1990)

oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » King Bee – Back by dope demand (1990)
King Bee – Back by dope demand

Amsterdamse formatie met een internationaal karakter. Leden MC Pryme, DJ Allstar Fresh en B.C. Boy maakten dance met hiphop invloeden, toch wel een gebruikelijk geluid voor de tijd dat ‘Back by dope demand’ uitkwam

(o) Herbie Hancock – Wiggle-waggle (1970). Hancock is één van de grote jazziconen en heeft in de meerdere decennia die hij actief is, veel pionierswerk gedaan. Van jazzrock en funk tot fusion, Herbie heeft naam gemaakt groot artiest. Niet alleen als componist, maar ook als begeleider van o.a. Miles Davis.

‘Wiggle-waggle’ verschijnt in een tijd, waarin Hancock behalve jazz, nu ook soul- en funkinvloeden toelaat. Deze track vormt de duixelijke basis voor de King Bee-klassieker.

(o) Tuff Crew – Going the distance (1989). Vocale sample met de bepalende tekst ‘Back by dope demand’ komt toch echt van dit nummer.

Toch lijkt ‘Back by dope demand’ in zijn geheel meer afgeleid van een ander nummer van Tuff Crew. Het tempo, de raps hebben toch veel weg van ‘My part of town’, ook de beat lijkt hier van af te stammen (luister onder en oordeel zelf..). Maar zoals vele beats gaat deze ook terug naar de wortel, namelijk ‘Funky drummer’ van James Brown.

Top 40-notering


Geplaatst

in

,

door

Originals - De Oorsprong van de Hits