Kris Kross Amsterdam ft Lil Kleine & Jade Lauren – Mij niet eens gezien (2020)

Geplaatst door

Kris Kross remake Mij niet eens gezien

Kris Kross remake
Geen feestnummer maar één met een zwaardere ondertoon en een soms moeilijk bespreekbaar onderwerp, namelijk depressiviteit. Heel wat anders dus dan nummers als bijvoorbeeld Moment of Ik sta jou beter. Een geslaagde Kris Kross remake?

Origineel: Hero (Antonie Kamerling) – Toen ik je zag (1997). Guus Meeuwis en Jan Willem Rozeboom schreven het voor Kamerling, die het zong voor Nederlandse film “All Stars”. Hij speelde de persoon Hero, die verliefd wordt op Claire (Daphne Deckers), waar ook de tekst op slaat. Het is voor Kamerling als zanger zijn enige succes, vervolgsingles floppen. Met ‘Toen ik je zag’ voert hij wel 5 weken de top 40 aan en haalt de na zijn zelfmoord in 2010 #16. Meeuwis neemt in 1997 ook een eigen versie op dat deel uit maakt van zijn album ‘Schilderij.

Mij niet eens gezien

Maar het is de zelfmoord van Kamerling dat als een zwaard boven het nummer van Kris Kross hangt. De tekst uit 1997 is grotendeels hetzelfde gebleven, de bewerking is toch echt van 2020. Guus Meeuwis verleende toestemming, net als weduwe van Antonie, Isa Hoes. Daarnaast speelt Merlijn (zoon van Isa en Antonie) een rol in de videoclip van het nummer. Zo was het cirkeltje voor hun gevoel ook weer rond. Jordy Huisman van Kris Kross in Parool: “We hebben de titel wel aangepast. Toen ik je zag is Mij niet eens gezien geworden. Zo ontstaat een duidelijke tweedeling; de songs zijn met elkaar verbonden zonder dat ze aan elkaar vastgeknoopt zitten.” Tijdens het maakproces van de Kris Kross remake was ook het besef dat depressiviteit Kamerling jaren later noopte een eind aan zijn leven te maken.

Top 40-notering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *