Kris Kross Amsterdam & Maan & Tabitha ft. Bizzey – Hij is van mij (2018)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Kris Kross Amsterdam & Maan & Tabitha ft. Bizzey – Hij is van mij (2018)

Kris Kross Amsterdam & Tabitha & Maan ft. Bizzey – Hij is van mij

Deze Amsterdamse formatie mag zich inmiddels specialist noemen in het oppoetsen van classics. Na o.a. ‘ Sex’ en ‘ Are you sure?’ wordt met ‘Hij is van mij’ opnieuw een ’90’s track in een nieuw jasje gegoten

(o) Brandy & Monica – The boy is mine (1998). Geïnspireerd door duet met Michael Jackson en Paul McCartney (‘The girl is mine’), vind hier een twist plaats tussen 2 dames, die strijden om de gunsten van een man. Voor beide dames was dit hun eerste nummer 1-notering in de Billboard Hot 100. Sterker nog, het was de bestverkochte single in de VS van 1998 en resideerde liefst 13 weken op plek 1. Ook in ons land stond het 3 weken op de bovenste plaats.

The boy is Mine

Brandy schreef het nummer zelf met wat professionele songwriters, waaronder Rodney Jerkins. Aanvankelijk nam ze het op als solotrack, maar na beluisteren van het resultaat werd toch gekozen voor een duet. Er kwamen snel geruchten dat de twee zangeressen niet samen door één deur konden. Dit werd versterkt door het feit dat Monica haar deel in een studio te Atlanta, ver van L.A. Veel pers nam deze over, terwijl de zangeressen deze slechte band stellig ontkenden. Toch bleek later uit verklaringen van Jerkins en Monica dat er wel degelijk strijd was en allesbehalve gezellig was. In de videoclip hieronder iets van te merken? Oordeelt zelf maar..

‘Hij is van mij’ blijkt in eigen land nog succesvoller dan zijn origineel, liefst 7 weken houdt deze #1 bezet. Niet slecht voor de eerste Nederlandstalige single van Kris Kross Amsterdam.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits