Kris Kross Amsterdam & Nielson – Ik sta jou beter (2019)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Kris Kross Amsterdam & Nielson – Ik sta jou beter (2019)

Kris Kross Amsterdam & Nielson – Ik sta jou beter

Dixit spel
Ik sta jou beter
Het lukt de Amsterdamse formatie wederom met een Nederlandstalige tekst de hitlijsten te bestormen. Ditmaal komen de vocalen (en tekst) van Nielson, die de vrolijke “niets aan de hand”-liedjes achter zich heeft gelaten. Toch horen we op ‘Ik sta jou beter’ wel het geluid dat de zanger goed staat

(o) Jennifer Lopez – My love don’t cost a thing (2000). Afkomstig van haar 2e album ‘J.Lo’, bleek deze opvolger van hit ‘Let’s get loud’ wederom een wereldhit. In vele landen -ook in ons land- werd de toppositie bereikt en was de zangeres/actrice een ongekend sexsymbool. Iets wat bewonderenswaardig genoeg 20 jaar later nog immer het geval is.

Dat het ritme en sfeer van ‘Ik sta jou beter’ redelijk in de buurt komen van Lopez’ track, is natuurlijk niet voldoende om te spreken van een original en een afgeleide. Maar er is wel een sample te horen, namelijk een brug in het Kris Kross-nummer, naar het refrein toe. ‘Ik sta jou beter’ is na Hij is van mij en Moment dus al de 3e Nederlandstalige hit op rij. Niet gek voor dit Amsterdamse 3-tal, dat zijn huidige vorm kreeg in 2014.

Top 40-notering


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits