Kris Kross Amsterdam ft Sera & Conor Maynard – Stay (Never Leave) (2023)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Kris Kross Amsterdam ft Sera & Conor Maynard – Stay (Never Leave) (2023)

Kris Kross Amsterdam ft Sera & Conor Maynard – Stay (Never Leave)

Stay Never Leave
Inmiddels verworden tot ongekroonde koningen van het bewerken van bestaande tracks. Op een gegeven moment ging de formatie over op Nederlandstalig, maar voorgaande single How you Samba was als vertrouwd Engelstalig. Datzelfde geldt nu ook voor Stay (Never Leave) met vocale medewerking van zangeres Sera, vooral bekend van ‘Head held high’. Maynard lijkt een vast bandlid te zijn van KKA, dit is immers al zijn 6e samenwerking met ze. Na o.a. ‘Early in the Morning’, ‘Whenever’ en ‘Are U Sure?’ schuift hij ook aan op deze track. Vraag is, van welke track hebben dr broers Huisman en Yuki Kempees nu een bewerking gemaakt?

Wybloemisten.nl - Algemene banners

Origineel: Lumidee – Never Leave you (Uh oooh, uh oooh) (2003). De New Yorkse Lumidee Cedeño werkte met een buurtgenoot uit Harlem, DJ Tedsmooth, samen aan deze debuutsingle. Het verscheen op een independant label, maar wist toch door te schieten in de Amerikaanse (#3), Britse (#2), Nederlandse (#1) en Belgische (#1) charts. Toch zette ze het mainstream succes niet door, bracht wat mixtapes uit met vooral dancehall-invloeden. Ze trok na 2003 richting Europa waar ze in de jaren 2006-2007 nog wat succesjes kende, vooral in België. Hier reikte ze nog tot #14 met haar bewerking van Patrick Swayze’s ‘She’s like the Wind’. Het laatste album ’10 13′ van de zangeres met Puerto Ricaanse roots verscheen in 2021, maar dat ging vrijwel geruisloos.

origineel Never leave you
Lumidee’s hit bevat een essentiële sample

Sampleplaat

Maar dat handclap ritme, vanaf seconde één te horen, komt van een sampleplaat afkomstig van producer Steven “Lenky” Marsden. Luister naar het nummer ‘XM24’ en je kunt het ritme horen, dat ook gebruikt is in Pon de Replay van Rihanna. De gehele plaat ‘Diwali’ van de Jamaicaanse producent vond zijn weg naar veel artiesten in die tijd. Over de invloed van dit album kun je dit artikel eens rustig lezen. De sample van Lenky kun je hieronder ook beluisteren.

Tussen 2019 en 2022 had Kris Kross Amsterdam vooral succes met Nederlandstalige tracks. Voor hun vorige hit, How You Samba, schakelden de heren echter weer over op het Engels, de taal waarmee ze 7½ jaar geleden hun Top 40-debuut maakten. How You Samba een nummer 1-hit, reden genoeg om Stay (Never Leave) op eenzelfde manier te bewerken.

Geef een reactie

Translate »
Scroll naar boven