Kris Kross Amsterdam X Kraantje Pappie X Tabitha – Moment (2019)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Kris Kross Amsterdam X Kraantje Pappie X Tabitha – Moment (2019)

Kris Kross Amsterdam X Tabitha X Kraantje Pappie – Moment

Kris kross Moment

(o) Nasty – Een moment zonder jou (1996). Deze Amsterdamse vrouwelijke rapper, geboren als Bianca Boyd, maakte begin jaren ’90 al naam in het clubcircuit. Samen met Martin Boer als producent vormde ze -als Nasty Chat- de formatie 2 Static. Met ‘Boy I’ll house ya’ (1990) werd nog de tipparade gehaald, ‘Feel that beat’ deed het ook goed in de clubs. Martin maakte daarna naam met zijn broer Bobby als de drijvende kracht achter 2 Brothers on the 4th Floor.

Boyd ging vanaf ’92 solo verder en bracht debuutsingle ‘Give it up’ uit, zonder veel resultaat. Hierdoor liet de vervolgsingle lang op zich wachten, maar kwam er wel in ’96. Een combinatie van het dan populaire r&b- en Nederlandstalige genre maakt van ‘Een moment zonder jou’ een dikke top 5-hit. Het nummer was aanvankelijk geschreven voor Ruth Jacott, maar haalde haar album niet, waar Nasty dankbaar gebruik van maakte. Toch bleef het bij deze ene hit voor de zangeres, al bereikte ‘Hou me vast’ nog de tipparade.

Het Kris kross Moment is het zeker in 2019, want dit is al de 2e succesvolle (Nederlandstalige) samenwerking met Tabitha. Voorganger ‘Hou me vast’ staat maar liefst 7 weken op de hoogste positie in de Top 40.

Top 40-notering

https://m.youtube.com/watch?v=dx7ZBsnN6x0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Originals - De Oorsprong van de Hits