Kungs – Never going home (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Kungs – Never going home (2021)

Kungs – Never going home

Never going home Kungs
De Fransman Brunel Valentin is amper 19 jaar als hij onder de naam Kungs met Cookin on 3 Burners This girl opneemt en een hit scoort. Rond 2016/2017 komen er singles uit met o.a. Jamie N Commons en Olly Murs, maar blijven steken in de anonimiteit. Na wat stille jaren is Kungs nu in 2021 terug met het zomerse ‘Never going home’

Origineel: Mind Enterprises – Idol (2018). De Italiaan Andrea Tirone uit Turijn is de man achter deze act en bedient zich van synth-gestuurde (nu-)Italodisco. Met een stuwende baslijn en hypnotiserende keyboardklanken laat hij het ’80’s discogeluid met moderne elementen doorklinken. Met andere en bekendere electronische power-house formatie, Purple Disco Machine werkte hij al samen op track Exotica. De doorbraak die deze wel al wist te forceren is voor Mind Enterprises (nog) niet weggelegd. Misschien dat Never going home, waarvan het geluid wordt bepaald door een sample uit Idol, hem wind in de rug geeft.

Sample never going home kungs 
Mind enterprises

Aan de singlehoes is ook te zien dat Tirone de duidelijke jaren ’80 elementen parodiëert, maar de muziek neemt hij wel degelijk serieus. Het zomerse gevoel en melodie wordt door Kungs meegenomen naar zijn track. “Let’s go dancing until the morning”, maakt al duidelijk wat de intentie is van zijn plaat. Het heeft wat weg van Martin Solveig’s ‘Intoxicated’, niet vreemd aangezien die twee veel samenwerken. Zo speelden ze dit jaar nog samen op de livestream van Tomorrowland Winter. Grote vraag is of Never going home nog wel een zomerhit kan worden, in deze verregende zomer met Corona-ellende. Beluister hieronder de track van Kungs en het origineel van Mind Enterprises..de sample in Kungs track klinkt ietwat versneld ten opzichte van Idol. Maar de overeenkomsten zijn verder duidelijk één op één.

Top 40-notering

sample is te horen na 0:40min

Geef een reactie