Kygo, Avicii & Sandro Cavazza – Forever yours (2020)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Kygo, Avicii & Sandro Cavazza – Forever yours (2020)

Kygo, Avicii & Sandro Cavazza – Forever yours

Forever yours sample
Ik noemde in een eerder artikel al Avicii’s album ‘Tim’, waarop nummers waar de Zweedse DJ ooit aan was begonnen. Cavazzo stuurde in 2016 al een opzetje naar Avicii, die hier mee aan de gang ging. Het eerste resultaat lied hij destijds horen op het Ultra Miamifestival.

Origineel: Sting – Shape of my heart (1993). Sting schreef het nummer voor album ‘Ten Summoner’s Tale’ met zijn vaste gitarist Dominic_Miller. Hij leverde de gitaarriff aan, waarmee Sting een wandeling ging maken. Nadat hij terugkwam had hij ook een groot deel van de tekst, waarop Miller dacht dat hij die onder een steen had gevonden. waarover hij het volgende zei:

“I wanted to write about a card player, a gambler who gambles not to win but to try and figure out something; to figure out some kind of mystical logic in luck, or chance; some kind of scientific, almost religious law”.

Shape.of my heart

De track is nog te horen tijdens de aftiteling van film Léon:_The_Professional, maar een hit wordt het nummer nergens. Dan zijn de nummers die Shape of my heart gebruiken vaak succesvoller. Zo maken Sugababes op ‘Shape’ (2002) en Craig David op ‘Rise and fall’ (2003) gebruik van het nummer van Sting. De meester (Sting’s oorspronkelijke beroep) schuift zelf ook nog even aan op de Craig David-song.

In 2020 is de gitaarriff dus ook te horen door een nieuwe generatie, dankzij Forever Yours. DJ Kygo kreeg de kans het nummer af te maken met Cavazzo, nadat ze het tijdens Avicii Tribute Concert performden. Het nummer bleek vooral in Scandinavië een groot succes, in het Noorwegen van Kygo #5, in Zweden (Avicii’s geboorteland) #4. In ons land werd een bescheiden plek 25 het hoogst haalbare.

Top 40-notering