La Fuente – I want you (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » La Fuente – I want you (2022)

La Fuente – I want you

La Fuente I want you
La Fuente is de artiestennaam van Job Smeltzer; een Nederlandse dj, muziekproducent en hockeycoach.
Sinds 2008 brengt hij muziek uit. Rond 2010 beriekt hij 2x de Tipparade met nummers ‘Guitarra’ en ‘Lost without you’. In december 2015 lanceerde hij samen met compagnon Arjan van de Wiel de bewustzijnsapp Limbi. Vóór zijn carrière als dj was hij hockeycoach. Sinds 2020 heeft hij de muziek weer volledig opgepakt. In het voorjaar van 2022 dropt hij single I Want You
, dat een vocale sample bevat uit de volgende track:

MUSIC MAKER 2023 - Make the music you love

Victor Romeo zo rond

Origineel: Victor Romeo feat. Latrice Brown – Love will find a way (1988). Uit de periode dat Hip house een ware rage was, met artiesten als Technotronic, Double Trouble en Tony Scott. Victor Parris Mitchell was de echte naam van Romeo, maar opereerde ook onder andere aliassen zoals “The Dance Kings“. Ray Barney van label “Dance Mania” (ook het label van o.a. Jesse Saunders) nam hem in 1987 onder zijn hoede. Na eerste single ‘You Can’t Fight My Love’ volgden nog enkele, waarvan ‘Love will find a way’ het goed deed. Niet in de Billboard Charts, maar op vele lokale radiostations. Het leidde ertoe dat Romeo op tour mocht met Club Nouveau. Al was dat vooral te danken aan bandlid Kevin Irwing, met wie Romeo goed bevriend was en ook veelvuldig samenwerkte. (Bron)

Heropleving hip house-stijl

Na ’96 stapte hij uit de muziek, maar is sinds 2009 toch weer actief, waarschijnlijk vanwege de heropleving van het genre. De stijl waarvan Romeo als één van de pioniers gold, bleek afgelopen decennium weer terug van weg geweest. Denk daarbij aan artiesten als Black Eyed Peas, LMFAO, Flo Rida en Kid Cudi.

sample I want you

Eindhovenaar Job Schmeltzer, alias La Fuente is dus een druk baasje, maar beperken ons hier tot het muzikale. Met ‘Guitarra’ en ‘Lost without you’ bereikte hij dus al eens de Tipparade. Ook heeft hij al op de meeste continenten achter de draaitafel gestaan, zowel in clubs als op festivals. Zelf geeft hij de voorkeur aan de laatste. Muziek van La Fuente verschijnt op 3 verschillende labels, Spinnin’ Records, Heldeep, het label van Oliver Heldens, en Hexagon. La Fuente bereikte met I want you inmiddels de Top 5 in de Nederlandse Top 40, commerciëel gezien zijn grootste succes. Luister hieronder naar zijn hit, maar ook naar de original, waar de vocale samples vandaan komen..

Top 40-notering

Vocale sample is meteen te horen
Vocale sampledelen zijn te horen vanaf het begin en zo rond 0:14min

Geef een reactie