Cyndi Lauper – Girls just wanna have fun (1983)

oorsprong van Home » Hit en origineel » Cyndi Lauper – Girls just wanna have fun (1983)
Cyndi Lauper – Girls just wanna have fun
Girls just wanna origineel
Girlpower bestond al zeker 13 jaar voor de doorbraak van Spice Girls. Dit nummer, dat vooral jonge vrouwen moest aanmoedigen, bereikte hier een 3e positie in de Top 40 en betekende voor Cyndi Lauper wereldwijd een doorbraak

(o) Hazard, Robert – Girls just wanna have fun (1979), geschreven vanuit mannelijk oogpunt. Demo uitgebracht op compilatie album “Before They Were Hits Vol 8 (2010)”. Hazard nam het nummer op in de periode dat Lauper samen met saxofonist/ keyboardspeler John Turi de band Blue Angel oprichtte.

Met deze groep wordt nog hitje ‘I’m gonna be strong’ (oorspr. door Frankie Laine uit 1963) gescoord. Blue Angel maakt vooral een mengsel van punkrock en new wave, maar als Cyndi Lauper het solopad kiest is de groep geen lang leven meer beschoren. In ’87 staat ze nog wel eenmalig met Blue Angel op het podium, maar een vervolg zal er niet meer van komen.

‘Girls just wanna have fun’ is ook nog o.a. gecoverd door Barry Hay’s samengestelde meidenrockband Bad Candy. Ook artiesten als Miley Cirus en Katy Perry met Nicki Minaj wagen zich aan deze 80’s classic.

Cyndi Lauper neemt in ’94 nog een reggae-achtige remake op onder de titel ‘Hey now (Girls just wanna have fun)’.

Top 40-notering

Originals - De Oorsprong van de Hits