Lee Towers & Anita Meyer – Run to me (1985)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Lee Towers & Anita Meyer – Run to me (1985)

Lee Towers & Anita Meyer – Run to me

Nadat Anita en Lee al eerder verschillende podia deelden, besloten de Rotterdamse artiesten samen een duettenalbum op te nemen. Dat werd ‘Run to me’ met naast de titeltrack ook covers als ‘Endless love’ en ‘Islands in the stream’

(o) Bee Gees – Run to me (1972). Uit de beginperiode van de groep rond de Australische broers Gibb. Het nummer is de eerste single van 10e album (8e internationaal) ‘To Whom It May Concern’. Het verschijnt in een overgangsperiode van de groep, die qua sound zoekende lijkt. Single ‘Run to me’ doet het wereldwijd goed met hoge noteringen in o.a. Australië, VS, UK en Zuid-Afrika. In ons land valt de score met plek 28 wat minder hoog uit. De track gaat over verlangen van een man om opgemerkt te worden door een vrouw die haar liefde is kwijtgeraakt. Ofwel, “Ren naar mij”, dat vlak na de release gecoverd wordt door Andy Williams.

Anita Meyer en Lee Towers coveren het voor het gelijknamige album vol liefdesduets. Het levert het Rotterdamse duo een top 10-notering op begin 1986 in de Top 40. Opmerkelijk is dat dit voor zowel Towers als Meyer hun laatste verblijf in de top 10 betekent.

Dionne Warwick neemt Run to me ook op in ’85, met Barry Manilow. Andere versies worden opgenomen door o.a. Sarah Vaughan, Brenda Lee en ander duo Susannah Hoffs (Bangles) & Matthew Sweet. Anita Meyer neemt het nummer in 1993 nog eens op met Paul de Leeuw en komt op zijn live-album ‘Plugged’. Barry Gibb neemt het in 2020 zelf nog eens op met zangeres Brandi Carlile (zie ook Black Hole Sun).

Top 40-notering

https://m.youtube.com/watch?v=5Njp-NeuZ6M

Geef een reactie