Len – Steal my sunshine (1999)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » 90s » Len – Steal my sunshine (1999)
Len – Steal my sunshine
Len Steal my sunshine
Len was een echte Canadese one-hit-wonder, bestaande uit o.a. Vicenzo en Sharon Costanza (broer en zus). Sample komt van:

(o) Andrea True Connection – More, more, more (1976). Deze disco-classic is gecoverd door Bananarama, Samantha Fox en Danii Minogue (juist, zusje van). Andrea True was  -naast discozangeres- vooral ook porno-actrice. Aanvankelijk (jaren ’60) in Scandivische natuurfilms en later in de jaren ’70 speelde de Amerikaanse in meer dan 50 hardcore films. Toch moest ze de kost lang blijven verdienen, omdat haar zangcarrière naast dit nummer niet echt van de grond kwam.

Original behind Len Steal my sunshine

Len was bij oprichting in 1991 niet meer dan een one-man’s act van Marc Costanza. Maar al snel kwam zijn oudere zus Sharon erbij en maakte het duo punkrock met popinvloeden. Hun eerste 2 albums ‘Superstar’ (1995) en ‘Get your Legs broke’ (1997) gingen zo’n 10.000/15.000 maal over de toonbank. Costanza wilde meer, was het gitaarspelen zat en besloot meer richting de hiphop te schuiven. Nadat hun 3e album hen nog voor de release een contract opleverde bij een major label, werd het serieus. Het duo besloot met wat extra leden als vijftal verder te gaan.

Steal my Sunshine werd een grote hit, mede geholpen door de videoclip, die op hoge rotatie stond. Het resultaat was een Top 10-hit in de VS, UK, Austrailië en thuisland Canada. Ook verscheen het nummer op de soundtrack van misdaadcomedy Go. In ons land kreeg het alleen radio-airplay bij de wat creatievere stations, maar kwam niet verder dan 3 weken tipparade.

Top 40-notering