Lennox, Annie – No More “I Love You’s” (1995)


oorsprong van Home » Hit en origineel » Lennox, Annie – No More “I Love You’s” (1995)
Annie Lennox – No more “I love you’s

No more I love you's

Lennox won met No more “I love you’s’ een Grammy voor “Best Female Pop Vocal Performance”

(o) The Lover Speaks – No More “I Love You’s” (1986). Dit nummer was bepaald geen succes voor deze Britse muziekgroep. Gelukkig konden de schrijvers er zo’n 10 jaar later toch nog wat aan verdienen. De voormalig zangeres van Eurythmics won er niet alleen een Grammy mee. De videoclip kreeg destijds een nominatie voor een MTV-award (Best Female Video). Lennox is hier te zien met wat transgender ballerina’s in een eerbetoon aan Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. De hit die het in  Canada, Italië en Spanje (#1) werd, werd het hier zeker niet (#23).

De versie van Annie Lennox is op haar beurt gesampeld door Nicki Minaj op ‘Your love’ (2010). en door Jason Derülo ft. Auburn op ‘How did we’ (2009).

In 2020 nam zangeres Hailee Steinfeld het nummer op als een soort van hommage aan Lennox. Ze verklaarde na een relatie te snel weer een nieuwe begon. “The song preaches self-love instead of jumping into any relationship before you’re ready.” Hierna besloot de ex van zanger Niall Horan een jaar single te blijven. Over de keuze voor dit nummer: ze wilde vooral “take something that is so classic and timeless”. Then put a modern twist on it, feeling especially inspired by the ’80s and disco”. Het is dan ook een flink uptempo nummer geworden, ten opzichte van het origineel en Lennox’ versie.

More I love you's

Top 40-notering

Originals - De Oorsprong van de Hits