LF System – Afraid to Feel (2022)

Geplaatst door

LF System – Afraid to Feel

Het Schotse duo draait de track al in hun DJ-sets sinds 2019, maar pas na drie jaar brengen Conor Larkman en Sean Finnigan ‘m eindelijk uit op single. Nu weet je ook meteen waar de letters LF voor staan, die verwijst natuurlijk naar de beginletters van hun achternamen. LF System heeft met Afraid to Feel een remake gemaakt van een 70’s soulnummer

MUSIC MAKER 2023 - Make the music you love

Origineel: Silk – I Can’t Stop (Turning You On) (1979). Can’t Stop (Turning You On) is een waar Philly soul meesterwerk met verbazingwekkend mooie zang van Debra Henry. Vrij dicht bij een perfect deuntje voor luie zondagen in de slaapkamer. Het nummer verschijnt op Silk’s zeldzame album Midnight Dancer. Het is hun enige album uitgebracht door Philadelphia International in 1979. Nou eigenlijk is er nog een album als je Songs For Evolution meetelt, opgenomen als Anglo Saxon Brown, wat in feite dezelfde groep was die Silk twee jaar later vormde. Toch een bijzondere vondst van LF System voor hun Afraid to Feel.

Original LF System Afraid to feel

Silk scoorde er destijds in Nederland geen hit mee, maar dankzij LF System zijn ze dik veertig jaar na de release toch niet helemaal in de vergetelheid geraakt. Verwar deze Silk overigens niet met Silk, dat een hitje scoorde met ‘Freak me’ in 1993.

LF System versnelt op Afraid to Feel het origineel, vertraagt het en speelt als het ware met het soulnummer. In de UK gooien de 2 Schotten hoge ogen en heeft het zelfs tot #1 geschopt. Zelf lachen Conor en Sean er wat om en verklaren  “It feels like one big practical joke. To think we made it in 2019, and were playing it in clubs…and now it’s in the charts. It’s mad.” Het nummer heeft een goede zet gekregen dankzij medium TiKTok , hét medium dat de jongeren bereikt. Luister hieronder naar Afraid to feel en het origineel..

Top 40-notering

Geef een reactie