Lil Baby – The World Is Yours to Take (2022)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Lil Baby – The World Is Yours to Take (2022)
Verrassende sample World cup anthem
Sample world cup anthem song
Hoe dubieus dit WK 2022 in Quatar ook tot stand is gekomen, de Fifa heeft muziek toegevoegd aan het toernooi. The Hero’ (bijnaam van Lil Baby) maakte voor WK-sponsor Budweiser het nummer ‘The World Is Yours To Take. Maar waar komt de sample vandaan uit deze World Cup anthem?

Origineel: Tears for Fears – Everybody wants to rule the World (1985). Dit was de 3e single van hun tweede album ‘Songs from the Big Chair’, na ‘Shout’ en ‘Mother’s talk’. Het nummer is onmiskenbaar één van de bepalende tracks uit de ’80 en vooral de new wave stroming. Het landde in o.a. de VS, Canada en Nieuw-Zeeland op #1, in eigen land (UK) en in ons land #2. Curt Smith zingt over de wil van velen om macht en controle te hebben met desastreuze gevolgen. Aanvankelijk had tekstschrijver Roland Orzabal de tekstregel “Everybody wants to go to war” in gedachten, dat ging dus niet door. Maar het opportunistisch klinkende nummer heeft dus wel een donkere ondertoon.

Sample the world is yours to take

Die donkere ondertoon moet op ‘The World is yours to take’ plaats maken voor gedrevenheid en opportunistische instelling. Het nummer maakt dan wel gebruik van meerdere elementen uit de Tears for Fears-track, zowel instrumentaal als vocaal, de boodschap is even anders. Lil Baby schreef dan ook zijn rapdelen helemaal zelf en zei het volgende over zijn WK-nummer:

“I hope it makes you feel like you’re walking out onto the pitch at the World Cup making moves toward your own dreams, whatever that means to you.” (Bron)

Original world cup anthem
Lil Baby
muzikale kans of zakken vullen?

“Ik hoop dat het voetbalfans het gevoel geeft dat je het WK-veld oploopt en stappen zet in de richting van je eigen dromen’’, aldus de artiest, die ook zal optreden in Qatar. Daar bedankten grote artiesten als Rod Stewart en Dua Lipa wel voor, om bekende redenen. Robbie Williams en Black Eyed Peas trekken zich er niets van aan en vullen graag de zakken. Dat geldt overigens ook voor dance-artiesten als Armin van Buuren, Calvin Harris en Tiësto. Ach, dat vult het pensioenpotje vast lekker aan. Ach, waar trek de je grens als het gaat om het maken van een statement, daar hadden de bobo’s bij de Fifa voor het toewijzen van het WK hun hakken in het Quatarese zand moeten zetten.

Probeer de versie hieronder, bevalt deze niet, scroll dan naar onder en zet het origineel op..

WK tune 2022
Tears for Fears – Everybody wants to rule the world

Geef een reactie