Lizzo – About damn Time (2022)

Geplaatst door

Lizzo – About damn Time

About damn time sample

Het had weinig gescheeld of About Damn Time was er helemaal niet gekomen. Melissa Jefferson, zoals Lizzo eigenlijk heet, had haar nieuwste album Special al zo goed als klaar toen haar producers belden dat ze nog een nieuw liedje hadden geschreven. About damn Time bevat een belangrijke sample -een bas- en gitaarriff- en wel deze

Origineel: The World’s Famous Supreme Team – Hey DJ (1984). Dit was een hiphop duo bestaande uit Sedivine the Mastermind (Larry Price) and Just Allah the Superstar (Ronald Larkins Jr.). Ze maakten furore op de radio en waren aanvankelijk geen recording artists. Ze kregen wel wat meer bekendheid dankzij Malcolm Mc Laren, die fragmenten uit de radioshows gebruikte op zijn single ‘Buffalo Gals’ (zie ook hier). Met Hey DJ verscheen in 1984 hun eerste opgenomen track, die in 1986 op hun enige album ‘Rappin’ belandde. Produktie van Hey DJ was in handen van een man met grote staat van dienst, Stephen Hague.

In Hey DJ refereert het duo nog even naar Buffalo Gals, maar dit doen ze helemaal zonder Mc Laren. De track belandt alleen de de Billboard r&b-chart (#15), maar voor velen is dit wel een belangrijk single. Zo scharen sommige liefhebbers van old school hiphop deze tussen tracks als The Message en Planet Rock. About damn Time van Lizzo is niet de enige track met sample uit Hey DJ. Ook o.a. ‘Honey’ van Mariah Carey (1997) en ‘Hey Ladies’ van Beastie Boys (1989) pakken elementen uit deze.

About damn time sample

Lizzo weer helemaal terug, mét Sasha!

Het is voor de zangeres de eerste hitnotering hier sinds ‘Juice’ en ‘Good As Hell’ (beide uit 2019). About damn time met bovengenoemde sample gaat over stress waar veel mensen tijdens de coronapandemie mee kampten. De 34-jarige Amerikaanse wil met deze track vieren dat iedereen weer uit de crisis is gekomen en voor positieve vibes zorgen.

Op het nummer heeft Lizzo ook weer een plek vrij gemaakt voor Sasha. Dit is niet de naam van een gastzangeres of haar hondje, maar zo heet Lizzo’s blokfluit! Deze fluit is zo van belang voor de zangeres, dat het zelfs een eigen instagram-pagina heeft! Met About damn Time herleven weer oude tijden met disco- en funkgeluid, alsof de handtekening van Nile Rodgers erbij staat. Maar de productie was toch echt in handen van Blake Slatkin en Ricky Reed. Het zal later ook verschijnen op haar nog te verschijnen 4e album. Liefhebbers van deze dame kunnen hun hart ophalen. Vanaf 25 maart 2022 heeft ze op Amazon Prime haar eigen video-serie, Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls. Hierin gaat ze op zoek naar danseressen voor haar 2022 tour.

Later zal Purple Disco Machine nog een succesvolle remix droppen, die ook de Clubcharts bestormt.

Top 40-notering

Schakel in zo rond 1:38min
Bas- en gitaarriff zijn met een paar tellen meteen te horen

Geef een reactie