LL Cool J – Doin it (1995)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » LL Cool J – Doin it (1995)

LL Cool J – Doin it

Doin it original
LL Cool J wordt op deze hitsige track bijgestaan door zangeres LeShaun, die in ’88 met haar groep 2 Much dezelfde zanglijn en tekst hanteerde, voor ‘Doin’ it’ zong ze de tekst opnieuw in

(o) Jones, Grace – My Jamaican guy (1982). De keyboard sample kun je hier meteen in het begin horen. Deze track met New wave en rocksteady invloeden wordt geen hit, maar wel één van Jones’ bepalende nummers. 

(o) Stetsasonic – Go stetsa (vocale sample met uitroep “Go Brooklyn”, luister hier). Deze New Yorkse hiphopgroep, opgericht in 1981, bracht 2 platen uit, maar moest het meer hebben van live optredens. Na het uiteengaan van de groep in 1988, gingen 2 leden verder in het later succesvollere Gravediggaz. Prince_Paul ging verder als producer en kende een ongekende start met zijn medewerking aan debuutalbum van De la Soul.

(o) 2 Much – Wild thang (1988). Sample uit het intro op zijn beurt weer geleend van Grace Jones. Maar zanglijn uit Doin it komt toch wel uit deze track, en is een duidelijke sample.

“Doing it and doing it and doing it well”

Luister hier en komt al na ongeveer 7 seconden het bewuste stuk.

LL Cool J was in 1995 natuurlijk al lang en breed een gevestigde naam binnen de hiphop. Dit was de 2e single van zijn inmiddels 6e album Mr._Smith_(album). Producer Rashad Smith zou later verklaren dat de instrumentatie eigenlijk bestemd was voor Notorious BIG. LL Cool J zou in tegenstelling tot hem niet eens uit Brooklyn komen. Daar ga je dan met sample “Go Brooklyn”.

Een remix van Doin it is te horen in de bekende film “The Nutty Professor” met Eddy Murphy. Het werd zowel in de VS als in ons land een top 10-hit met #9. Luister hieronder naar Doin it en dan naar de samples hierboven en hoor dat de samples wel een behoorlijke stempel drukken op het nummer.

Top 40-notering