Lorde – Solar Power (2021)

Geplaatst door
oorsprong van Home » Hit en origineel » Lorde – Solar Power (2021)

Lorde – Solar Power

Solar Power Lorde interpolation
De Nieuw-Zeelandse zangeres Ella Yelich O’Connor, ofwel Lorde brak in 2013 door met Royals en bijbehorende album ‘Pure Heroin’. Opvolger Melodrama (2017) bleef wat meer onder de radar, ondanks single ‘Green Light’. Op ‘ Solar power’ klinkt de zangeres hoopvoller en zomerser dan ooit tevoren, al bespeuren velen grote gelijkenissen met andere nummers, en dan met name:
de krijger muziekwinkel

Origineel: George Michael – Freedom ’90 (1990)? De gelijkenis met Lorde’s Solar Power is er wel degelijk, zeker op ritmisch vlak, zo hebben luisteraars dat al opgemerkt. De erven van George Michael hebben hier al positief op gereageerd en gaven aan dat George hier ook zijn goedkeuring aan had gegeven.

Origineel: Primal Scream – Loaded (1990)? Lorde zelf gaf aan dat dit nummer de voorname inspirator is geweest voor Solar Power. Ze kreeg van iemand de tip om naar Primal Scream te luisteren en zo is ook de invloed in het nummer geslopen. Lorde zelf heeft Bobby Gillespie benaderd over de gelijkenis, maar zijn reactie was zeer sportief: “You know, these things happen. You caught a vibe that we caught years ago.” Loaded geldt volgens Lorde ook als blauwdruk voor haar nieuwe single.

Waar we Lorde al kennen als fenomenaal songwriter is ze ook een soort ‘prettier Jesus’, zoals ze zelf zingt op haar nieuwste track. De donkere landschappen in haar songwriting hebben plaats gemaakt voor een echte zomerplaat. Zoals de titel, die ook de titel van haar derde album zal zijn, al verraadt, is het zorgeloos en zonnig. Ze werkte op het album met vaste begeleider Jack Antonoff, die ook werkte met Lana del Rey en St. Vincent. Op achtergrondzang van Lorde’s Solar Power zijn Phoebe Bridgers (ex van Ryan Adams) en Clairo te horen. Het is de eerste keer dat er vocalen van anderen te horen zijn op een van haar songs.

Vergelijk hieronder de track van Lorde met die van George Michael en Primal Scream en oordeelt zelf!

Top 40-notering

Geef een reactie